Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lööke straffade Södertälje

Brynäs plockade med sig bonuspoängen mot Södertälje, efter att straffar fått avgöra.
Jens Lööke satte den avgörande straffen.

Annons

Det har varit en trend för Brynäs J20 att inleda matcherna i fortsättningsserien med tidiga mål i baken. Men laget har ofta hämtat upp sig och kommit tillbaka i matcherna, vilket så också var fallet i onsdagens bortamatch mot Södertälje.

Efter en tidig ledning från hemmalaget så jobbade sig Brynäs tillbaka, och kvitterade också i den andra perioden. Johannes Nilsson slog då till i powerplay, och bara någon minut senare satte samme Nilsson även ledningsmålet för Brynäs, assisterad av Philip Alftberg.

Laget skulle också utöka ännu en gång. Detta mål kom när det bara var två minuter kvar av den andra perioden, och det var den nyligen målfarlige forwarden Kim Persson som satte dit pucken. Men Södertälje gav inte heller upp, och med bara en sekund kvar i perioden reducerade man till 2-3.

J18-lånet Alexander Bjurström visade upp sig från sin bästa sida i den tredje perioden, och sju minuter in utökade han ledningen till 2-4, på pass av Lucas Carlsson.

Men matchen skulle bli spännande ändå.

Södertälje både reducerade och kvitterade innan matchtiden var slut, och när övertiden blev mållös fick matchen avgöras på straffar. Där spikade Felix Sandström igen medan Jens Lööke satte sin puck i mål, och Brynäs fick med sig bonuspoängen.

– Vi är egentligen bara bra i en period i dag, säger tränare Niklas Gällstedt. Men det är starkt att vi tar två poäng.

Mer läsning

Annons