Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har alltid gillat rajtare”

Sebastian Lauritzen trivs med Andreas Dackell.
Kolla bara vilka Brynäskedjor som producerat flest poäng per match i vinter.
– Jag har alltid gillat att spela med rajtare, säger Lauritzen.

Annons

Lauritzen och Dackell tillsammans verkar vara en bra idé. Oavsett om Jonathan Granström eller Mads Hansen har gått som center mellan de båda har forwardsduon borgat för poäng i massor.

– Tittar man på våra centrar har alla en liknande spelstil, alla är smarta, starka och duktiga med pucken. Skillnaden jämfört med andra kedjor jag spelat i är att ”Dacke” är rajtare (högerskytt), och jag har alltid gillat att spela med rajtare, säger Lauritzen, som allmänt kallas ”Basse”.

– Man får så mycket mer möjligheter och vinklar. Det blir mer passningslägen... ja, det är mycket skönare att spela med rajtare.

I kväll spelar han dock med vänsterskytten Ove Molin och Mads Hansen som center. En konstellation som Brynäs startat med vid åtta tillfällen tidigare.

– Det var Mads och Ove jag spelade när jag kom hit. Den funkar också jäkligt bra, säger Lauritzen, som dök upp i Brynäs mitt under säsongen.

Jonathan Granström är den i Brynäs som fått flytta runt mest bland anfallsformationerna. Enligt Czarnecki för att han är så stark och lojal och alltid ser till lagets bästa.

– Det är kanske lättare om man får spela ihop sig med några, men jag tycker ändå att jag har fått spela ganska mycket med samma killar. Ibland är det ju bara en spelare som bytts ut, säger Granström, som i kväll ingår i sin 14:e kedja.

Mer läsning

Annons