Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag ser fram emot att få starta om i ett nytt lag”

Brynäs har hela tiden varit Jonas Nordquists förstaval.
Snart kommer dagen som uppfyller hans önskemål.
– Det ska bli ruggigt kul att börja om i ett nytt lag, säger Jonas Nordquist.

Annons

För en månad sedan stod det klart att den 27-årige centern Jonas Nordquist var på glid från Frölunda, på grund av en överbefolkad forwardstrupp.

Brynäs blev snabbt ett alternativ, och i ett tidigt skede var Jonas Nordquist tydlig mot sin agent Peter Werner.

– Jag sa direkt att det vore grymt kul om det kunde lösa sig med Brynäs. Jag har många kompisar i Brynäs och jag har varit där och hälsat på. Det är en grymt bra stämning i laget och spelarna är nöjda med tränarna, vilket känns positivt, säger Jonas Nordquist till Sporten.

I början på den här veckan fick Jonas Nordquist och Karl Fabricius beskedet att de var överflödiga i Frölunda. Tack och hej, helt enkelt – och genast intensifierades Brynäs jakt på Nordquist.

– Givetvis kom det lite som en chock. Det har varit tufft, men samtidigt är väl det här det bästa för min del. Jag ser fram emot att få starta om i ett nytt lag, det ska bli ruggigt kul. Jag hoppas att det löser sig med Brynäs snart.

Nordquists kontrakt med Frölunda löper ut efter den kommande säsongens slut, och Brynäs vill hyra eller köpa loss Nordquist från hans gällande kontrakt.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv berättade i torsdags för Sporten att Brynäs inte har möjlighet att ta över hela hans kontrakt till fullo, men att det ska gå att komma fram till en lösning. Därefter har Brynäs tänkt sig ett tvåårskontrakt efter den här säsongens slut.

– Det låter jättebra. Jag stannar gärna längre än ett år, säger Nordquist.

Det viktigaste för Nordquist just nu är att bli hundraprocentig igen efter sin korsbandsskada.

– Det börjar kännas mycket bättre. Jag har inte ont längre, men jag är ju svagare i mitt vänsterknä och kan inte belasta det lika mycket som tidigare.

Tills vidare tränar han tillsammans med Karl Fabricius, som är på väg till Luleå, i Göteborg.

– Skönt att man är två, säger Nordquist och skrattar.

– Först och främst vill jag bli frisk nu, för att sedan kunna gå för fullt. Jag har väldigt mycket att ge. Jag är inte nöjd med den speltid jag fick i fjol, så jag är revanschsugen.

– Brynäs har ett intressant lag, med många yngre spelare som har varit bra på försäsongen, säger Nordquist.

Och tillägger:

– Nu ska jag inte prata som att det här är helt klart...

Micke Sundlöv meddelade i går att förhandlingsläget är oförändrat, och allt pekar på en övergång vilken dag som helst.

– Jag hoppas verkligen att det löser sig på bästa sätt. Det vore ruggigt kul, säger Jonas Nordquist ytterligare en gång.

Mer läsning

Annons