Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkrok gav bort straff när Småkronorna föll

Ett stolpskott i andra perioden, ett sent mål som inte blev något segermål och tre missar i straffläggningen – varav en i ribban.

JVM-förlusten mot Ryssland, 3–4, blev missarnas match för Småkronorna.

Annons

Brynäscentern Calle Järnkrok valde till och med att ge bort sin straff i straffläggningen.

– Man är alltid sugen att ta en straff, men jag hade missat en i träningsmatchen mot Schweiz (strax före JVM) och mot Kanada i gruppspelet. Så jag gav min till (Sebastian) Wännström. Jag var helt säker på att han skulle sätta den, sade Järnkrok.

Så blev det inte.

Ryske målvakten Dmitrij Sjikin räddade både den inledande straffen från Oscar Lindberg och den andra från Wännström. Sveriges tredje sköt Anton Lander i ribban. Både Lindberg och Lander gjorde mål i straffsegern mot Kanada.

Anton Lander satt länge, länge ned på isen och deppade sedan han bränt den sista straffen och Sverige förlorat.

– Alla kunde se att den gick i ribban. Jag sköt för högt. Det känns tomt, sade han när han korthugget berättade om straffen.

– Vi vet att vi har säkra straffskyttar. Men Landers tar stolpe-ribba och deras målvakt gör en Salo-räddning på Oscars. Då är det inte lätt, sade förbundskaptenen Roger Rönnberg som inte hade några synpunkter på att Järnkrok avstod sin straff.

– Jag skulle aldrig försöka övertala någon. De som kliver fram och lägger straffar är hjältar. Det krävs spelare med speciella egenskaper för det. Wännström är också en riktigt duktig straffskytt och han var förste reserv, sade Rönnberg.

Förutom straffmissarna hade dessutom Tim Erixon ett stolpskott i andra perioden och när svenskarna väl hittade rätt så hjälpte det inte. Patrick Cehlin såg ut att bli segerskytt med sitt 3–2-mål bara 3.19 före slutet av den tredje perioden. Men knappt två minuter senare kvitterade Ryssland.

– Det grinade emot oss. Just nu känns det här som det tyngsta jag har varit med om, sade Rönnberg vars lag nu får spela bronsmatch på onsdag.

Mer läsning

Annons