Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkrok kan vara tillbaka till slutspelet

Två till tre veckor, så lång tid väntas Calle Järnkroks rehabilitering ta. Det innebär i så fall att han är tillbaka lagom till slutspelet. Det hoppas även Jonathan Granström vara.

Annons

Under söndagen undersöktes Järnkrok på ortopeden på Gävle sjukhus, för att se hur ledband och korsband i knät klarat sig från bentacklingen han fick av Skellefteåspelaren Jimmie Ericsson under lördagens match i Läkerol Arena.

Ingenting verkar vara av, men däremot har han drabbats av såväl en lårkaka som uttänjda ledband. Det innebär en beräknad rehabilitering på två till tre veckor. Det är precis tre veckor tills dess att slutspelet börjar med kvartsfinalerna (9-10 mars), under den tiden har Brynäs sju matcher kvar att avverka i elitseriens slutspurt och viktiga tabellplaceringar att spela om.

Brynäs massör Glenn Hellström är försiktigt optimistisk, men menar samtidigt att det är svårt alldeles i början av en skada att verkligen avgöra hur allvarlig den är.

– Det är först när en spelare går på is och börjar belasta som man kan säga mer säkert.

Det kommer inte Calle Järnkrok göra under de närmaste dagarna i alla fall. Just nu handlar det om att få bort smärtan med alla till buds stående medel, innan någon rehabträning kan bli aktuell.

– Läkningen måste få ta sin tid, det är tryck, vila och högläge som gäller. Sedan gör vi en ny undersökning på ortopeden på onsdag eller torsdag, säger Glenn Hellström.

Efter det handlar det om att bibehålla kondition, styrka och balans under skadeperioden så gott det går.

Jonathan Granström gjorde comeback mot Skellefteå efter sin knäskada, som höll honom borta från spel i tre veckor, men det höll inte.

I den första perioden kolliderade han med lagkamraten Johan Larsson och fick lämna isen.

– Det känns skapligt ändå måste jag säga. Med facit i hand så skulle jag väntat ett tag till. Vi trodde det skulle gå, men skyddet jag hade fungerade inte riktigt som det var tänkt, vi får utveckla det till nästa gång, säger Granström.

• Och målet nu, att vara tillbaka till slutspelet drar igång?

– Absolut, så är det, det har man gått och längtat efter hela säsongen. Men nu chansar vi inte en gång till, nu måste jag rehabträna ett tag till innan vi provar igen.

Både Calle Järnkrok och Jonathan Granström har viktiga roller i Brynäs effektiva power play (fortfarande över 25 procent), och blir självklart saknade under seriens slutspurt.

– Men jag tycker vi visat hela säsongen att vi har en stark trupp, när någon varit borta har andra klivit fram, säger Jonathan Granström.

Mer läsning

Annons