Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkrok på väg tillbaka

Calle Järnkrok undersöktes på nytt på ortopeden i går – och väntas vara tillbaka om två veckor. Lagom till slutspelet drar igång alltså.

– Vi ska nog klara det, säger Brynäsmassören Glenn Hellström.

Annons

Det var hemma mot Skellefteå i lördags som Brynäscentern Calle Järnkrok tvingades lämna isen efter Jimmie Ericssons bentackling.

Den första undersökningen på söndagen visade att Järnkrok drabbats av såväl en lårkaka som uttänjda ledband i knäet och att han skulle kunna vara tillbaka i spel om två till tre veckor – ett positivt besked.

I går var Järnkrok tillbaka på ortopeden, och han testade dessutom nya skydd efter Brynäs träning i Läkerol Arena.

– Rehabiliteringen har börjat, och jag vågar tro att Järnkrok är tillbaka om två veckor, säger Glenn Hellström.

När det gäller Jonathan Granström, också knäskadad, är Hellström mer osäker på läget.

– Han är inte riktigt fräsch, och just nu handlar det om att få upp stabiliteten. Det är dag för dag som gäller, säger Glenn.

Backen Simon Bertilsson, som klev av tidigt i tisdagens match mot Linköping med en skada på överkroppen, kan inte spela mot HV71 i kväll. Han hoppas kunna vara tillbaka till bortamötet med Växjö på lördag.

– Jag vill inte vara så positiv. Han var också på ortopeden i dag (i går) och jag törs inte säga när han kan vara tillbaka. I morgon (i dag) väntar ytterligare tester på ortopeden, meddelar Glenn.

Andreas Dackells comeback mot Linköping blev lyckad, och efter gårdagens träning gjorde han tummen upp.

– Jag kände mig lite stel i morse, men det är ingen fara, säger Dackell, som i kväll får visa upp sig för hemmapubliken igen.

Mer läsning

Annons