Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkrok redan på väg hem

Avslutningen på junior-VM blev en stor besvikelsen.

Tillståndet hemma i Brynäs är inte mycket muntrare.

Nu gäller det att snabbt ladda om för Calle Järnkrok och hans tre Brynäskompisar i juniorlandslaget.

Annons

– Jag är absolut redo. Får jag chansen är det bara att köra, säger Järnkrok om att spela redan på lördag i Brynäs viktiga streckmatch borta mot Södertälje.

Gävlelaget har förlorat fyra av fem matcher i elitserien under tiden som kvartetten Järnkrok, Sebastian Wännström, Johan Larsson och Simon Bertilsson spelat JVM. Dessutom missar de en sjätte match, hemmamatchen mot Frölunda, under hemresan.

Läget blev inte precis bättre av att vinterkräksjukan slog till i truppen tidigare i veckan. Därför har klubben bokat om kvartetten så att den kommer hem till Sverige tidigare än planerat.

På fredagsmorgonen landar de fyra brynäsarna på Arlanda, därefter väntar träning med klubblaget och sedan får de räkna med spel redan på lördagen mot Södertälje.

En lång resa, tidsskillnad, och VM-matcher i benen är bara att skaka av sig.

– Börjar man tänka på det blir det ännu tyngre. Det är bara att gilla läget, säger forwarden Johan Larsson som spelade bronsmatchen mot USA trots att han svimmade och fördes till sjukhus efter semifinalförlusten mot Ryssland i måndags.

– Jag känner mig ganska pigg. Det var en grej som lät värre än den var. Vi tog det säkra före det osäkra och jag åkte till sjukhus, jag tror det var vätskebrist det berodde på, säger han.

Målet med Småkronorna infriades inte. Känslan efter bronsmatchen beskrev Järnkrok med orden "åt helvete". Nu vill han lyckas hemma i Brynäs i stället.

– Det är bara att glömma det här, nu är det Brynäs där hemma och slutspel som gäller, säger Järnkrok.

Mer läsning

Annons