Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkroks ersättare heter Granström

Med grovjobbare som Jonathan Granström – vem behöver finlirare som Calle Järnkrok?
Brynäs nykomponerade kedja låg bakom det mesta mot Södertälje och var en av få ljusglimtar i förlustmatchen.
– Roligt med andra spelartyper, säger Jakob Silfverberg om det nya sällskapet.

Annons

Calle Järnkrok har dragit i väg på JVM och missar förmodligen de fem kommande elitseriematcherna.

Då får Jonathan Granström vikariera på hans centerposition mellan Jakob Silfverberg och Eero Somervuori. ”Ett naturligt val”, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki, som fick önskad effekt omgående.

När övriga i Brynäslaget gick på tomgång klev den nykomponerade kedjan fram och svarade för fem poäng, sköt överlägset flest skott på mål – och var de enda som klev av isen med plusstatistik.

Dessutom fick alla tre över 20 minuters speltid.

– Vi sa till varandra på träningen nyss att laget gjorde en dålig match, men att det ändå stämde för vår kedja. Det tänkte vi bygga vidare på mot Frölunda. Förhoppningsvis kan vi få med oss övriga i laget också, säger Jakob Silfverberg, som inte behöver längta för mycket efter Calle Järnkrok.

– Nej, hehe. Calle är ju mer en finlirare medan Granström är en grovjobbare. Det kan vara kul att spela med lite andra spelartyper också.

– Visserligen tappar vi Calles skicklighet, men vinner å andra sidan lite mer tyngd med Granström i kedjan. Det är på olika sätt, det där. Och jag trivs med båda sätten.

Mot Södertälje fick Silfverberg en gyllene kvitteringschans med bara sekunder kvar. Men hans fria skottläge plockades spektakulärt av målvakten. Nu vill han ha revansch.

– Jag tror nog hela laget känner så. Visst grämer man sig lite över den chansen. Jag borde ha gjort mål där. Jag har försökt att leta på reprisbilder, men inte hittat några. Så jag minns inte särskilt bra hur jag kunde missa.

Under samma tidpunkt i fjol var Silfverberg i Kanada och spelade JVM. Det var även den formtoppade lagkamraten Anton Rödin, som har gjort poäng i tre raka matcher.

– Det är skönt att vara hemma och hjälpa laget även om det var jäkligt kul med JVM. Nu kan man ha full fokus på Brynäs, säger Rödin och hoppas att den positiva poängtrenden fortsätter på den inslagna vägen.

Mer läsning

Annons