Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joacim ersätter Lindbäck i A-laget

Målvakten Joacim Eriksson var en av Brynäs stora guldhjältar.
Nu kan Sporten avslöja att han är klar som Anders Lindbäcks ersättare i A-laget.

Annons

Direkt efter slutsignalen var det förstås bara J20-laget som gällde för Joacim Eriksson.

– Det här är helt otroligt, så j-kla underbart. Framtiden har jag tänkt att jag ska ta efter säsongen, säger Eriksson.

Han har inte själv pratat med Brynäs sportchef Michael Sundlöv, men hans agent har gjort det. Och enligt uppgifter till Sporten ska det vara klart – Brynäs kommer inte att köpa in en ersättare för Anders Lindbäck, som ju nyligen skrev på för Timrå, utan kommer att plocka upp Eriksson i A-laget.

– Det är klart jag är sugen, säger Eriksson hest, samtidigt som hans lagkamrater försöker få med honom på ytterligare en lagbild.

Joacim Eriksson har varit bra hela säsongen och gjorde en stormatch i den andra finalen.

En enda puck fick han släppa förbi sig, HV71:s ledningsmål av André Petersson drygt åtta minuter in i gårdagens final. Sedan hade Brynäs näste stormålvakt stängt för aftonen.

Nämnde Petersson, stortalangen som imponerade i junior-VM under nyårshelgen, hade flest chanser att överlista Eriksson fler gånger, bland annat genom två frilägen.

– Jag känner ju honom, det är en ruskigt bra spelare. Men jag tyckte att jag hade bra kontroll när han kom fri, säger Eriksson.

Joacim Eriksson är liksom Jacob Markström född 1990 och har ett år kvar som A-junior. Nästa säsong är den duon Brynäs målvaktspar i elitserien – och får förmodligen tampas med varandra även om en plats i junior-VM-laget.

Mer läsning

Annons