Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna Malmström är tillbaka i blågult

Hallå där, Johanna Malmström, den...24-åriga backen som är en av tre Brynästjejer som blivit uttagen till damlandslagets turné till USA och Kanada.

Annons

Du står noterad för 44 landskamper. Men det var väl ett tag sedan nu?

– Ja, det här blir min comeback på den här nivån. Jag var med runt omkring OS-turneringarna i Salt Lake City, Turin och nu senast Vancouver men var då reserv på hemmaplan. Jag har ju spelat hockey och pluggat i USA de senaste fyra åren och då blev det inga landslagsuppdrag. Men nu ska det bli jätteroligt.

Vad är det för slags turnering?

– Först ska vi till USA på ett läger och sedan blir det en fyrnationsturnering i Kanada. Jag har två gamla lagkompisar från tiden i USA i Kanadas landslag och det ska bli kul att träffa dom igen.

Ni är tre Brynästjejer...

– Sara Grahn och Emma Eliasson har ju varit med ett tag och det är självklart kul att vi är tre från Brynäs som får åka med.

Tillbaka i Brynäs och svensk hockey igen. Var det landslaget du siktade på när du flyttade hem?

– Nja, inte direkt faktiskt. Jag hade bestämt mig för att fortsätta med hockeyn men hade kanske inga större ambitioner att satsa stenhårt. Men det har hänt jättemycket med damhockeyn här hemma under de år jag har varit borta och med våran tränare i Brynäs Magnus Grönlund som ger väldigt mycket har spelglädje kommit tillbaka.

På vilket sätt har hockeyn förändrats?

– Alla lag har blivit så mycket bättre och det är väldigt seriöst. För fem-sex år sedan var jag med och spöade Leksand med typ 25–0 vilket inte var så kul. Nu är dom på samma nivå som oss. Det blir jämna och tuffa matcher.

Ni möter just Leksand i serien i kväll. Blir det seger?

– Vi siktar väl på det i alla fall. Vi har startat säsongen helt okej och bara förlorat en match – den mot Modo. Det här blir säsongens första möte med Leksand och det blir säkert jämnt och spännande.

Lycka till i matchen i kväll och i landslaget.

– Tack. Jag ser verkligen fram emot det här.

Mer läsning

Annons