Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Carlsson: "Vi har världens chans att visa upp oss"

På måndag har Brynäs återsamling och sommarlovet är därmed slut. Fram till dess tar Sporten reda på vad några av spelarna gjort under uppehållet, vad de tycker om försäsongsträningen och hur laddade de är inför säsongen. I dag: den unga backen Jonathan Carlsson.

Annons


– Jättebra. Vi har ju haft fyra veckors semester, så första veckan försökte jag koppla bort allt och bara tänka på annat än hockey, umgås med familjen och bara tagit det lugnt. Jag har självklart tränat på egen hand också.


– Lite olika saker, fast mest varit hemma med familjen i Uppsala.


– Absolut, både styrka och kondition under semestern. Fast som sagt, första veckan kopplade jag bort all träning och bara tog det lugnt.


– Jättekul, förstås. Under semestern har man inte haft så mycket kontakt med lagkamraterna, så man har ju saknat dem.


– Absolut. Man har ju alltid siktat på att bli helt ordinarie i elitserien. Men vi är sju backar och konkurrensen är riktigt hård.


– Det känns som att vi alla verkligen vill framåt i år och det smittar av sig på hela laget. Alla kör otroligt hårt på träningarna och vi har en jäkla bra lagkänsla. Det känns jättebra.


– Det kan gå hur bra som helst. Vi vet att vi kan mala ner varje lag i serien. Alla säger att vi är för orutinerade, men nu har vi världens chans att visa upp oss.


– Målvakterna, helt klart. Det ska bli intressant att följa Markström och Lindbäck. Vi får se vem av dem som verkligen vill ta en plats och spela flest matcher. På alla sätt och vis är dem väldigt lika varandra, fysiskt, kvalitetmässigt och vid sidan av plan.

Annons