Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson borta resten avsäsongen?

Här är chockbeskedet som Brynäs inte ville ha.
Lasse Jonsson opererar sin skadade vad på torsdag och är borta i minst tre månader – i värsta fall är säsongen över.
– Det känns för jäkligt, suckar Brynäsbacken.

Annons

Det var i hemmamatchen mot Luleå för en dryg månad sedan olyckan var framme och en skridskoskena skar upp ett rejält sår i vaden. Skadan syddes ihop och Lasse fick ett rehabiliteringsprogram att gå efter och ett besked att det skulle ta fyra veckor att komma tillbaka i speldugligt skick.

Nu har en ny magnetröntgen visat att en sena till vadmuskeln är helt av och en operation är ett måste. Något som missades vid den första undersökningen.

– Jag vet inte riktigt vad som har gått snett och förmodligen är det den mänskliga faktorn som gjort att det här inte upptäcktes redan från början på sjukhuset. Just nu struntar jag i det också och är inte ute efter att hänga någon. Jag kan bara konstatera att jag har tappat en månad i läkningsprocessen och att det känns jäkligt tungt just nu.

Jonsson har hela tiden tränat på för att göra comeback nu efter landslagsuppehållet men har märkt efter hand att det inte har varit helt bra. Om det har förvärrat skadan eller om det hade inneburit en annan slags behandling är svårt att säga.

– Det vet jag inte riktigt. Jag tror inte det och just nu tänker jag inte spekulera i det heller. Det enda jag vill nu är att få operationen genomförd så jag slipper framtida men och kan bli helt bra, säger Lasse.

Brynäsläkaren Björn Sandström kommer att utföra operationen på torsdag och först efter ingreppet går det att lite klarare säga hur det hela ser ut. Men det första dystra beskedet säger att läkningen tar allt mellan tre till fem månader.

– Det är vad jag har fått höra. Men lyckas operationen och läkningen kan börja så är mitt stora mål att jag ska vara tillbaka på isen efter tre månader så jag i alla fall kan spela under den här säsongen. Det är dit jag siktar och det är det som driver mig just nu.

Tre månader fram i tiden så landar vi i början av februari. När elitserien tar OS-uppehåll mellan den 8–27 februari så återstår det sex omgångar att spela. Plus ett eventuellt slut- eller kvalspel för Brynäs. Det är där någonstans Lasse kan vara tillbaka på isen. I bästa fall...

En annan som drabbades av en snarlik skada var Gefle IF-backen Jocke Karlsson som fick en spegel över hälen och skar av senan. Han spelade inte en match för GIF och kom sedan aldrig tillbaka på elitnivå.

Mer läsning

Annons