Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson har inga tankar på slutspel – än

Bortamatchen mot Djurgården i eftermiddag är den sista innan landslagsuppehållet och bara elva omgångar återstår av elitserien.

Men Brynäs har ännu inte tankarna på ett stundande slutspel.

Annons

– Nej, det får vi ta när vi är definitivt klara, säger tränaren Tommy Jonsson.

Brynäs har hamnat i en ovan men angenäm sits så här i slutklämmen av seriespelet. De senaste åren har laget kämpat för näbbar och klor för att fixa en slutspelsplats och det har varit dramatik in i slutomgångarna.

Nu är Brynäs serietvåa, en poäng efter Skellefteå och jagar den absoluta tätpositionen. Lite annorlunda...

– Visst känns det bra att vi har det här utgångsläget. Men vi blir inte bekväma för det och börjar snacka eller ladda för ett slutspel redan nu. De poäng som är kvar att spela om är viktiga och vi vill vinna så många matcher som det bara går, säger Jonsson.

Så att redan nu börja experimentera och försöka toppa formen till slutspelet startar om en månad är inte aktuellt. Brynäs kommer inte att spara på krutet de elva omgångar som återstår.

– Vi har SM-guld som målsättning och vi vill vinna serien. Innan vi är garanterat klara för ett slutspel är det ingen mening att prata om dom sakerna.

Under det tio dagar långa uppehållet som följer gör också Brynäs precis samma saker man brukar.

– Vi passar som alltid på att träna lite hårdare och gnuggar detaljer i spelet. Allting i kombination med återhämtning och vila. Det är så vi brukar göra och ändrar inte det nu, säger Brynästränaren.

Calle Järnkrok, Jakob Silfverberg och Mattias Ekholm är med Tre Kronor i Stockholm och saknas.

Men i eftermiddag mot Djurgården finns förstås den viktiga trion på plats. Brynäs jagar en ny seger och ställs mot ett krislag som bytt tränare och just nu ligger på en kvalserieplats. Dessutom med mängder av skador som oroar.

– Det kommer att bli jättetufft. Det gäller att vi håller ihop grejorna och att vi verkligen är där och redo för match. Det är viktigt att krama ur det sista vi har innan uppehållet kommer.

Djurgården befinner sig i ett mycket utsatt läge. Juniortränaren Tony Zabel tog över efter sparkade Hardy Nilsson och han har startat med två förluster.

– Vi har tittat på deras matcher och jag tror inte att dom spelar så annorlunda än tidigare. Djurgården kommer att kriga och ge allt för att ta poäng, säger Tommy Jonsson.

Djurgården har massor av skador och även Brynäs har fått sin beskärda del. I eftermiddag är i alla fall Jörgen Sundqvist tillbaka i spel och Sebastian Lauritzen är högaktuell att göra comeback.

– Vi får se. Han lämnar ett besked senare.

Däremot fick Simon Bertilsson ont när han täckte ett skott i matchen mot Timrå och han tränade bara en liten stund i går. Han är ett frågetecken tills vidare. På backsidan saknas också magsjuke Lasse Jonsson.

026-15 93 84

Mer läsning

Annons