Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kahnbergs måltorka

Magnus Kahnberg värvades till Brynäs för att få fart på lagets målskytte.

Men efter tio spelade omgångar har den forne skyttekungen fortfarande inte hittat rätt.

– Självklart är det för dåligt och underkänt av mig, säger 29-åringen inför kvällens hemmamatch mot Rögle.

Annons

I den sista grundserieomgången förra säsongen, som spelades 28 februari, vann Frölunda med 5–3 mot Djurgården. Magnus Kahnberg gjorde 2–1-målet för Frölunda, men har sedan dess gått mållös från isen i 21 (t-j-u-g-o-e-n) raka tävlingsmatcher. Elva slutspelsmatcher med sin förra klubb i våras och så tio raka matcher med sin nya klubb Brynäs den här hösten.

– Jo, men det som hände i våras kan man ju inte direkt tänka på. Det var ju ett annat lag och länge sedan nu, säger Magnus.

Han medger dock att tankarna på att det fortfarande inte blivit någon fullträff i Brynäs finns där. Men att det inte känns betungande på något sätt – inte ännu i alla fall.

– Om vi förlorar med uddamålet, som senast mot Färjestad så tänker man förstås på det, särskilt som jag hade en del chanser i den matchen. Men som när vi vann med 4–0 mot Luleå då bryr man sig inte om det var jag eller nån annan som gjorde målen.

• Men börjar du inte bli orolig över att du inte gör mål?

– Det är ju lite frustrerande att inte göra mål när jag tycker att det fungerat ganska bra spelmässigt. Men nej, jag kan inte säga att det sitter så mycket i bakhuvudet.

– Jag har lärt mig med åren att inte tänka så mycket på det. Men självklart är jag inte nöjd med att stå på noll efter tio matcher.

Hittills har det blivit tre assist från Kahnbergs klubba men för att få fart på målproduktionen har tränaren Niklas Czarnecki valt att tussa ihop göteborgaren med Brynäs andra stjärnförvärv – finländaren Eero Somervuori.

Mot Färjestad i lördags svarade Somervuori för ett mål och Kahnberg noterades för en assist, men det fanns bud på mer.

– Det började ju skit i den matchen och vi låg under med 3–0 direkt, men sedan tycker jag att vi gjorde en bra match och det kändes bra och chanser fanns där hela tiden.

Att duon kom att spela ihop då berodde mest på att Andreas Dackell var sjuk och inte spelade, men Czarnecki insåg trots förlusten att ha hittat något som kan ge svaret på Kahnbergs måltorka.

I kväll mot Rögle spelar nyförvärven tillsammans igen, men med Mads Hansen som center i stället för Steve Dixon

– Det viktiga är att få ut det optimala av laget och det är inte alls fel att exprimentera en del för att få fart på det, säger Magnus Kahnberg.

Mer läsning

Annons