Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle från Mårtsbo fick skön revansch

Kalle Engvall fick sin revansch när förbundsmästerskapet i karting avslutades i Rörberg i söndags.
Mårtsbokillen vann A-finalen i klassen Mini efter en spännande kamp mellan flera förare.

Annons

Dagen innan hade Kalle Engvall blivit påkörd i ledning redan i den första kurvan efter start i Gävlepokalen/Martins Minne – och tvingats bryta. Nu hade han bara ett mål för ögonen: Seger!

Men det var skåningen Benjamin Törnqvist som tog ledningen, följd på det första varvet av Max Lindén, Rasbo. Kalle höll i detta skede tredje plats.

Innan ett varv fullbordats var Lindén i täten och han stannade kvar där ett längre tag – innan Kalle Engvall pep förbi på slutet till den hett efterlängtade förstaplatsen. Klubbkollegan Max Blom (segrare dagen innan) korsade mållinjen som tvåa före Max Lindén och Benjamin Törnqvist. Alla nämnda åtskilda av några decimeter…

I Yamaha stod hemmasonen Fredrik Ulvesand master i finalheatet. Bredvid sig i det första ledet hade han Gävlekollegan Lina Björklund, som gärna ville ha da capo på förstaplatsen i Gävlepokalen.

Men dessvärre skulle en krasch i startkurvan eliminera hela tre hemmaåkare, däribland Lina. Övriga som tvingades bita i det sura äpplet var Erik Brodin och Andreas Bohlin, samtliga parkerade redan efter hundra meter.

Ulvesand knep ledningen och var i flera varv hårt ansatt av långväga gästen Morgan Törnqvist, Kristianstad. Den sistnämnda kunde till slut lägga beslag på segerpokalen, med ”Ulven” som tvåa. Sjätte plats gick till Andreas Svensson, Gävle.

Hedemoras duo Sven-Arne Karlsson och Tommy Fälth krigade med comebackande Mikael Nordström, Gävle (nyss fyllda 59!) om segern i Sport 2000. Ordningen i mål blev den nämnda.

Annons