Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen om Kahnberg

Framtiden är oviss för Brynäs slutspelskung Magnus Kahnberg.

Nu bekräftar Frölunda att det finns intresse att värva ”hem” honom.

– Hans namn finns med i diskussionerna, säger Kenta Johansson, tränare och värvningsansvarig.

Annons

Magnus Kahnberg gjorde succé i slutspelet och noterades till slut för sju poäng (fyra mål och tre assist). Därmed blev han lagets bäste poängplockare i kvartsfinalserien mot Färjestad.

Men nästa säsong kan han vara förlorad – Frölunda är fortfarande intresserade av forwarden.

– Kahnberg finns med i rullarna, säger Kenta Johansson, tränare i Frölunda och som dessutom sitter med i föreningens sportgrupp som sköter biten med värvningar.

Och så här säger Johansson om Magnus Kahnberg:

– Han har en väldigt hög högstanivå och är dessutom göteborgare. Det är lite mer åt den vägen vi jobbar nu. Med spelare som har anknytning till oss och yngre spelare som ska skolas in.

– Vi vet att Kahnberg är ute på marknaden och snart ska vi sätta oss ner och prata om det här. Men det är samtidigt kärva tider och allt är en penningsak, tillägger Johansson.

Kahnberg själv är hemlighetsfull gällande framtiden. Brynäs är intresserat att förlänga med honom, men än så länge har han inte fått någonting konkret att ta ställning till.

– Jag vet själv inte så mycket om framtiden, säger Kahnberg.

Men hans personliga insats över säsongen i helhet analyserar Brynäsforwarden mer än gärna.

– Jag har egentligen inte haft så många skador tidigare under karriären så det här var lite nytt för mig, säger Kahnberg.

Som först drog på sig en ryggskada i början av säsongen och sedan, i grundseriens slutskede, fick hjärnskakning efter att en puck träffade honom i ansiktet.

– Sedan blev jag ju också bänkad ett tag. Och allt detta har varit en tuff period och en jäkligt frustrerande känsla som jag aldrig känt förut.

– Men jag är småstolt över mig själv att jag lyckades tackla situationen bra och ta mig tillbaka och göra ett bra slutspel.

Mer läsning

Annons