Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Hockey ta en ny seger mot Arboga?

I förra mötet med Arboga på Sparbanken Arena i Arboga, ställde Tierp till med en skräll. Man slog då topplaget med 4–2.
I kväll gästar Arboga Vegahallen för ett returmöte. Naturligtvis är västmanlänningarna också favoriter den här gången. Men Tierp har ju gått bra de senaste omgångarna och överraskade i sista omgången före uppehållet med, att straffa serieledarna Enköping hemma i Vegahallen.

Annons

Efter 14 omgångar ligger Arboga på silverplats i tabellen. Tierp hittar vi längre ned i tabellen. Ser vi till lagens poängskörd så har gästerna plockat hem 30 poäng, medan Tierp orkat med 19 poäng.

– Vår målsättning är fortfarande att ta oss till allettan (de fyra bästa efter grundserien) och nu har vi häng på lagen där uppe, säger Tierpstränaren Magnus Eriksson.

Hur ska ni klara av Arboga?

– Vi är starka hemma och det är väl bara matchen mot Hedemora som vi har förlorat i Vegahallen. Vi startade serien svagt, men har kommit igen starkt i de senaste omngångarna. Alla måste också göra en bra insats i den här matchen för att vi skakunna vinna.

– Vi är absolut inte chanslösa. Vi kan ta nya poäng mot Arboga, säger Magnus.

Tierp kommer med tre femmor och är i stort ordinarie. Två lirare är fortfarande skadade, Peter Andersson och Andreas Svedlund. I målet står troligen Rickard Zeidlitz, som gjorde en strong insats senast mot Enköping.

– Ska vi vara med i kampen om de fyra främsta på platserna, så bör vi vinna över Arboga, påpekar hemmatränaren.

Hos Arboga är det naturligtvis revansch som gäller.

– Ja, den här gången ska Tierp få det svårare. Vi har ett ungt lag och får vi en bra start, så ska vi kunna slå Tierp. De unga grabbarna vill gärna ha medgång från start. Jag tror också att det blir en bra match uppe i Vegahallen, siar Kenth W Johansson hockeybas i Arboga.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons