Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Hockey vända trenden?

Tierp har några hedersamma förluster i upptakten av hockeyettan och ligger nu på sista plats i tabellen. Tyvärr har Tierp också råkat ut för skadeproblem och tvingats spela med bara två femmor de senaste matcherna.

Annons

Nu gjorde man ändå säsongens bästa match på fredagskvällen borta mot Arboga. En missad straff fanns dock med i bilden, när laget förlorade knappt med 5-4.

I dag står Linden för motståndet hemma i Vegahallen. Ett Linden som börjat bra i serien, men som senast fick stryk av Surahammar med 4-2.

– Vi gjorde tyvärr en mycket dålig match mot ett Sura som inte är speciellt bra, säger Kove Hellgren, sportchef för Linden.

– Vi räknar med att vinna uppe i Tierp. Det måste vi också göra, om vi ska

klara målsättningen att finnas med bland de fyra bästa lagen. Vi har också mycket bra koll på vad Tierp har för spelarmaterial, säger Hellgren.

Gästernas specielle målskytt ska vara Marcus Eriksson. Med i laget finns ju också enligt Hellgren, världens bästa hockeytjej, kanadensiskan Hayley Wickenheiser, som lirar i andrafemman.

I Tierpslägret har inte mycket förändrats. Fortfarande finns en hel del skadeproblem.

– Men Simon ( Östlund) och Lundsten (Tobias) kan nu gå för fullt. Och för övrigt ska naturligtvis alla lirarna gå för fullt mot Linden, säger hemmatränaren Torleif Lundsten.

– Men vi får ännu inte ihop tre fulla femmor. Vi får köra med två femmor och en fjärde lina (kedja). Vi har ju trots skadeproblemen gjort två riktigt bra

bortamatcher. Nu blir det full fart för att försöka vinna hemma i Vegahallen, säger Lundsten.

Annons