Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Hockey vinna igen?

Tierps lirare i hockeyettan har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Helt klart är Tierp inne i en vinnande trend. I kväll får nordupplänningarna ta sig an jumbolaget Linden nere i Eskilstuna och Smehallen. I förra mötet hemma i Vegahallen blev det Tierpsseger. Frågan är nu om Linden åter får finna sig i ett nederlag?

Annons

Ja, visst får väl Tierp gälla som favoriter. Linden har faktiskt bara vunnit en gång på de senaste sju omgångarna. Det var mot Surahammar.

– Tyvärr kommer inte Tomas Berlin med. Han råkade ut för en knäskada mot Hedemora senast. Naturligtvis blir det stor saknad efter Tomas. Johan Eriksson kommer in i truppen istället för Tomas. Vi vet inte hur allvarlig knäskadan är och hur länge han blir borta, säger Torleif Lundsten, chefstränare i Tierp Hockey.

Att det nu är jumbolaget som Tierp möter sätter Lundsten mycket vikt på.

– Nej, vi måste gå ut på isen i Smehallen med största ödmjukhet, säger Torleif och pekar på hur lagen slår varandra i hockeyettan.

– Vi kommer med fyra linor och sju backar och ska naturligtvis försöka ta poäng med oss hem, säger Lundsten.

Hemma i Vegahallen blev det vinst för Tierp med 4-2. Frågan är nu om gästande Tierp kan upprepa segern i kväll?

– Vi har inte gått bra och det som fattas är produktionen framåt. Vi måste naturligtvis se till att göra mål. Då kan vi ha en chans att vinna över Tierp, säger Lindens tränare Jocke Lundholm.

– Vi har väl tänkt att vända den negativa trenden och börja vinna igen. Då passar det bra med en seger mot Tierp, säger Lundholm med förhoppningarna om att besegra Tierp.

Förutom att skadade Tomas Berlin inte finns med så möstrar Tierp starkast möjliga lag för att kunna utöka poängskörden.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons