Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp vinna i Hedemora?

Tierp har gjort flera försök att vinna uppe i Hedemora. Men hittills har nordupplänningarna inte lyckats. I dag kommer en ny chans när Tierp gästar Sparbankhallen. Tierp är nästjumbo och hemmalaget har den sista platsen i tabellen efter 18 omgångar av hockeyettan.

Annons

Tierp gjorde ju en riktigt bra inasts senast mot serieledarna Surahammar. Topplaget behövde förlängning för att betvinga Tierp. För Hedemora blev det förlust senast i derbytmötet med Borlänge.

– Vi har fått tillbaka trion Marcus Skoglund, Tomas Andersson och Simon Östlund är pigg igen. Den här trion betyder en hel del för laget, säger Tierps chefstränare Torleif Lundsten.

Det ser alltså bättre ut för Tierp igen. Laget har haft otur med skador och sjukdomar vid flera av matcherna i hockeyettan.

– Det här är ju en sexpoängsmatch och det blir en viktig match för oss. Vi har ännu inte vunnit i deras hall. Vi beöver också höja oss ett snäpp i flera moment. Gör vi det så ska det kunna gå bra och det kommer flera sexpoängsmatcher i de närmaste omgångarna. Vi ska snart möta både Järfälla och Linden, säger Lundsten.

I stort har Tierp hela truppen intakt till dagens match. Den enda som INTE kan medverka är Adam Mörk (skadad). Ett frågeteckan finns också för backen Tobias Lundsten som varit förkyld.

I Hedemora ser man också mötet med Tierp som en mycket viktig match.

– Det här är ju en match som blir mycket viktig för båda lagen. Både vi och Tierp vill ju ha så många bonuspoäng som möjligt med oss till en fortsättningsserie, säger Peter Strand tränare för Hedemora.

– Det blir nog också en mycket tuff match. Jag tror att det lag som har den hetaste viljan kommer att vinna.

– Vi har tyvärr frågeteckan om en handfull spelare på grund av sjukdom och skador. Vi får se vilket lag vi kan ställa upp med, säger Strand inför dagens bottenmöte i Sparbankhallen.

Mer läsning

Annons