Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadensare på besök hos Brynäs

Brynäs har som bekant brist på backar. Men den okände Blake Cosgrove från Kanada, som ska träna med laget fram till på tisdag, är knappast lösningen som klubben söker.

– Han ska vara här och visa upp sig de här fem dagarna i alla fall, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

I går drog Niklas Czarnecki igång den organiserade träningen igen efter fem dagars jullov för spelarna i Brynäs.

Bland de som var på isen fanns två nya ansikten – kanadensaren Blake Cosgrove och målvakten Fredrik Alcén. Den senare är son till målvaktstränaren Pecka Alcén och just nu kontraktslös sedan han och alla andra spelare i division 1-klubben Västervik blivit uppsagda och fria att gå vart de vill på grund av stora ekonomiska problem.

– Fredrik finns med som back up och med på träningarna nu när Markström är på JVM, säger Micke Sundlöv.

Om Brynäs signar upp Alcén återstår att se, men enligt Sundlöv är det inte omöjligt.

På träningen fanns också en back från Kanada, Blake Cosgrove, som gamle Brynäsbacken Janne Asplund tagit med sig till Gävle från Norge. Asplund jobbar numera med att utbilda hockeyspelare i Norge – och finns även knuten till norska elitserieklubben Frisk Asker.

Cosgrove är 179 cm och väger 86 kg, han är 23 år gammal och inledde sin säsong med några få matcher i Missouri Mavericks i Central Hockey League i Nordamerika.

Innan dess har han spelat collegehockey för Northern Michigan University under de fyra senaste säsongerna. Där har han svarat för ynka ett mål och 24 assist på 122 matcher.

Den senaste tiden har han dock tränat med Frisk Asker, som är klart sist i norska elitserien, men får ingen plats där på bland annat ekonomiska grunder.

Nu ska han träna med Brynäs under fem dagar, men även om Micke Sundlöv inte säger det inte rakt ut, så ska det mycket till för att han ska platsa i Brynäs.

– Fast han var bra på skridskorna, duktig passningsspelare och gillade att skjuta. Han är här helt förutsättningslöst och får de här fem dagarna på sig att visa upp sig, säger Sundlöv.

– Vi har få spelare att tillgå just nu och det är inget som kostar oss några pengar att han tränar med oss, så han var välkommen hit.

• Finns det någon annan spelare som är mer intressant som är på gång till Brynäs då?

– Jag har fått erbjudanden om några namn, men det är inget som är något att ha. Helst vill man ju ha sett en spelare innan man värvar, men eftersom det är uppehåll i alla ligor nu så får vi förlita oss på de kontakter vi har – om det dyker upp något intressant.

Mer läsning

Annons