Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadensisk touch i HHC

Hofors hockey bygger nytt. Kanadensarna Chad Meagher och Ricky Greenslade är två av nyförvärven som ska lyfta klubben till division 1.

– De är två riktigt bra spelare, säger assisterande tränaren Jonas Norman.

Annons

I kväll är det nedsläpp i ishockeyns division 2 A, Region Väst. 28 omgångar ska spelas och för Gästrikelagen Team Gävle, Hofors och Sätra/Oppala står mycket på spel. I potten ligger nämligen en plats i division 1 nästa säsong.

Alla tre lagen har inför årets säsong gjort flera intressanta nyvärv, vilket ni kan läsa mer om här intill.

Hofors sticker i det här avseendet ut lite extra. Efter niondeplatsen i fjol har stora delar av spelartruppen bytts ut.

I kvällens bortamatch mot Alfta är det därför ett näst intill nytt Hofors som tornar upp sig. Och bland nytillskotten är det framförallt två namn som utmärker sig: kanadensarna Chad Meagher och Ricky Greenslade från GMHL–klubben South Muskoka Shield.

– Den ligger en nivå under de här proffsligorna men att det är bra hockeyspelare är det inget snack om, förklarar Hofors assisterande tränare Jonas Norman.

Hur lyckades ni med det här?

– Jag åkte över dit förra året i en månad och jobbade som hockeyrådgivare. Jag hade en klient som spelade i det här laget, säger Jonas och fortsätter:

– Vi har ett litet samarbete kan man väl säga. Det är inte officiellt ett samarbete men vi har ett utbyte som det ser ut.

Det är dock inte bara kanadensare som tar flyget över Atlanten. Redan nästa vecka gör Hoforssonen Anders Viklund, 18 år, detsamma. I ett år framöver kommer han, tack vare utbytet, att få spela i GMHL-klubben South Muskoka Shield.

– Det är fantastiskt. Det är en stor chans, var bara att tacka ja på en gång, fanns ingenting att fundera på, säger Anders.

Att det är en gammal pojkdröm som går i uppfyllelse råder det heller inga tvivel om.

Och Jonas Norman är glad över att Viklund tar chansen.

– Ja, sen vill vi att han ska komma tillbaka. Sen beror det på hur det går för honom. Han kanske blir kvar där borta…det är en duktig kille, han har mycket hockey i sig.

Mer läsning

Annons