Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson ny klubbdirektör i Brynäs

Hans-Göran Karlsson, 49, blir ny klubbdirektör för Brynäs IF.
– Drömjobbet? Ja, det kan man nog kalla det, säger Karlsson i en första kommentar.

Annons

Sedan Kent-Åke Eriksson, på grund av personliga ekonomiska problem, hoppade av jobbet som klubbdirektör, har Brynäs allt mer aktivt jagat en ersättare.
Hans-Göran Karlsson har under våren varit tillfordnad på posten, och deklarerade tidigt att han var intresserad av att ha jobbet permanent.
– Ja, det här är otrolig utmaning. Det är ett fantastiskt kul jobb, och samtidigt mycket ansvarsfullt.
Egentligen kliver Hans-Göran Karlsson in i verksamheten på en gång eftersom han redan sitter på stolen, men officiellt tillträder han måndag 4 augusti.
• Varför är du rätt person att leda Brynäs?
– Det ska väl styrelsen som har rekryterat mig svara på, men jag har erfarenhet av såväl idrott som näringsliv. Det tror jag är en viktig kombinationen. Det här är ju en typ av vd-jobb.

• Varför är det inte bättre med en utomstående klubbdirektör?
– Det ska väl egentligen de som har rekryterat mig, Proffice, svara på. Men jag har erfarenhet av både idrott och näringsliv, det tror jag är en viktig kombination. Jag hoppas att de inte valde mig efter var jag bor och är född.
• Hur ser du på klubbens framtid?
– Oerhört positivt. Truppen ser väldigt spännande ut, framför allt den yngre generationen. Jag menar, fem spelare blev draftade i år och dessutom tog både J20- och U16-laget SM-silver och J18-laget blev trea i SM. Så framtiden ser väldigt ljus ut.
• Vad är det viktigaste just nu?
– Sportsligt handlar det om att få spelartruppen komplett. Men sedan jobbar vi ju hårt med ekonomin. Allt sitter ihop.
• Laddad?
- Oerhört. Jag har ju jobbet i den här rollen under våren, men samtidigt haft mitt företag. Nu blir det fullständig fokusering på Brynäs. Det behövs
Hans-Göran är född 1959 i Ljusne och har tidigare bland annat arbetat vid Korsnäs AB, Duro Sweden AB, A & L i Gävle och Almi Företagspartner.
De senaste åren har han varit majoritetsägare och vid i Office Gävle AB. Hans-Göran har dessutom under åren även suttit som ledamot i andra bolagsstyrelser. Under de tre senaste säsongerna har han varit ledamot i Brynäs IF:s styrelse, varav den senaste säsongen som vice ordförande.
Hans-Göran är gift, bor i Strömsbro i Gävle och har tre barn. Han har tidigare också varit ordförande i Strömsbro IF och även verkat som utbildningsledare i Gästriklands Ishockeyförbund.
– Vi har gjort en ordentlig kartläggning av marknaden och träffat ett antal kandidater till tjänsten, säger Bo Bylund, nyvald ordförande i Brynäs IF:s styrelse i ett pressmeddelande. Nu har styrelsen fattat sitt beslut, och vi känner att vi hittat en bra lösning.
– Vi känner att Hans-Göran kommer att bidra kraftfullt till att Brynäs utvecklas positivt inför framtiden, och därmed ge föreningen bästa möjliga förutsättningar att nå visionen att bli ledande inom svensk ishockey, avslutar Bylund.

Mer läsning

Annons