Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Crowns" lagt på is – men KHL expanderar ändå – till Kina

Det blev en fars. Den svenska lanseringen av ett lag i KHL (Crowns) slutade i parodi och ansökningstiden gick ut innan det fanns någon redig plan om hur det skulle ske. Men KHL expanderar likväl. Nu bekräftas att ett kinesiskt lag ansluter till ligan.

Annons

Ilya Kovalchuk, tidigare New Jersey Devils och numera SKA St Petersburg, ryktas bli en av spelarna i nya KHL-laget Kunlun Redstar.

KHL bekräftade på midsommardagen att ett nytt lag ansluter till den ryskbaserade ligan. Det rör sig om kinesiska Kunlun Redstar från Peking som kommer att spela i KHL redan nästkommande säsong. Även där verkar det dock finnas en del tveksamheter. De juridiska formaliteterna är inte skrivna och klubben "jobbar på att rekrytera spelare" just nu. I senaste laget kan tyckas men träningsmatcher ska ordnas under försäsongen.

Spekulationer indikerar också att Ilya Kovalchuk, den syske stjärnan som senast kommer från SKA St Petersburg, kommer att ansluta till laget. Den före detta stjärnan från New Jersey Devils har dock ett år kvar på sitt kontrakt med SKA men har bänkats och blivit av med kaptensbindeln den senaste säsongen. Det återstår att se hur långt SKA är beredda att sträcka sig för att behålla honom.

LÄS MER:

Uppgiften: Det blir inget Crowns i KHL

Tidigare Leksandsspelaren vill spela för svenska KHL-laget Crowns

Hägglund: Att lyssna på Crowns sänder fel signaler till de som ska bära Modo Hockey

Mer läsning

Annons