Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klar seger för Brynäs – övriga topplag förlorade

Brynäs gjorde vad som behövdes i den sista matchen före jul- och nyårsuppehållet. Samtidigt förlorade de främsta toppkonkurrenterna.

– Det känns riktigt skönt att leda serien med tio poäng, säger tränaren Magnus Grönlund efter 6–2-segern borta mot Ormsta.

Annons

Tabelltvåan Segeltorp föll borta mot Modo med 3–0, och tabelltrean AIK förlorade hemma mot nästjumbon Leksand (1–2).

Men serieledande Brynäs hittade in på vinnarspåret igen efter lördagens bortaförlust mot AIK. Ormsta besegrades på bortais med 6–2 – och nu har Brynäs gjort ett ordentligt ryck i tabelltoppen.

– Vi har alltså tio poäng ner till Segeltorp. Det är helt suveränt, framför allt med tanke på att vi inte har någon match förrän den 14 januari, konstaterar Magnus Grönlund.

Det fanns dock ingen anledning att hylla gårdagens insats mot Ormsta.

– Det var ingen stor match från vår sida. Vi var rätt slitna och det såg krampaktigt ut i början på matchen, säger Grönlund.

– Men jag är glad över att vi tog tag i det när vi behövde göra det.

Brynäs nästa match i riksserien är alltså den 14 januari hemma mot Linköping. Till dess ska knäskadade centern Anna Borgqvist vara tillbaka.

– Där har vi ett riktigt sparkapital, säger Magnus Grönlund, som inom kort kommer att vara assisterande coach för damkronorna i en fyrnationsturnering i finska Vierumäki 16–18 december.

Från Brynäs får han med sig målvakten Sara Grahn och centern Angelica Östlund.

Mer läsning

Annons