Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockan tickar för Brynäs och Czarnecki

De två nödvändiga powerplay-målen räckte inte. Några rent ursinniga misshandelförsöklav egna kroppar räckte inte heller. Ingenting räckte.

Annons

Färjestad gjorde som Färjestad brukar göra när det är slutspelshockey.
Kom hit och stal vår seger och vann med 3-2 i sudden.

Smällen i Karlstad var egentligen ingen knockout, trots de förfärande siffrorna 3–7.
Då var 2–3 i går tyngre.
För här var Brynäs med hela kvällen, från första nedsläpp till den sista bittra pucken som slank in 13 minuter in på förlängningen.
Ett sånt där mål som gör att kvällen i övrigt egentligen är helt misslyckad. För ingen kommer ihåg en tapper, besjälad insats i den andra omgången av ett SM-slutspel.
Nu är det 2–0 till Färjestad i matcher.
Nu är det precis som alla har sagt och trott och tippat. Fast nästan värre, om man hoppats på något annat.

Jag slängde borta allting, anteckningarna, 50/50-lotten (jag hade 58365, men inte), en hel arbetsdag egentligen – men jag har kvar ett grundläggande krav.
Den är jag inte ensam om.
Jag vill ha en slutspelsseger i Läkerol Arena. Den kom inte i går, den måste komma på måndag.

Jag hade önskat att jag hade sluppit använda G-ordet.
Men 2–1 och uppryckning efter en tung press – och skickar Bastiansen iväg ett sånt där skott det går tretton på dussinet och nästan inget går in.
Utom det där förstås.
Utom det. Just då.

Sebastian Lauritzen!. Jag har inte kontrollerat med idrottshistoriker, men det kan vara den bästa hockeyinsats en enbent spelare någonsin gjort på en hockeyrink i Gävle.
Tjuvsmällen av Jonas Junland redan första bytet, comebacken, målet! En viljestark lirare, men nu är den viktiga spelare också borta, som Dackell.
Det här är SM-slutspelet från helvetet som bara slutar på sjukhus för Brynäs.

2xAnders Bastiansen. Norrmännen. Man slipper dom inte ens här.

Johan Larsson! Jag vet att han bara är 18 år och gör sin första elitseriessong – men hur ska man kunna se det. Gotlands nya hockeystjärna går rakt fram i varje läge. En hockeykaraktär som kommer att göra honom mer än ökänd.

"NC. Ska du gå, så gå nu", stod det på banderollen som vecklades längst ned på ståplats i början av matchen. Några väktare var framme, och den försvann in i en svettig, spännande slutspelsmatch.
Men åsikten finns kvar, bara för tlllfälligt dold hos supportrarna.
Det är helt enligt de skrivna och oskrivna reglerna för elitseriehockeyverksamhet i Sverige – men det spel som pågår bakom kulisserna är ändå ett hån med de människor med hjärta för Brynäs utan fri entré till Läkerolen.
Nåt annat kan man faktiskt inte tycka.

Czarnecki ska stå i Färjestads bås nästa säsong.
Tommy Jonsson, en av andretränarna, verkar vara den som ska ta över efter Czarnecki och Janne Larsson och gamle stjärnbacken och gamle Brynästränaren (!) Tomas Jonsson ska stötta upp.
Att folk inte gör sitt bästa tvivlar jag inte en sekund på. Inte jag.
Men jag har stor respekt för den betalande publiken som lever med sitt lag, och inte går omkring med ett uns av tvivel på sin egen klubbtillhörighet.
Det här hade jag naturligtvis inte skrivit en rad om, om det hade blivit 3–2, 7–1, eller något annat.
Då hade jag skrivit att det här var en seger för Niklas Czarneckis heder, eller nån annan sån där formulering som finns på lager för att göra storhet av hockeyhändelser.
Men nu blev det 2–3 i sudden.

Mer läsning

Annons