Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbyte aktuellt för Markström

Jacob Markström kan hamna i en ny klubb nästa säsong.
Samarbetet mellan hans Rochester och Florida Panthers ser nämligen ut att spricka.

Annons

Det är lite halvkris i Rochester Americans för tillfället – och inte bara för att Markström och hans lagkamrater ligger sist i sin division.

I slutet av oktober meddelade klubbens vicepresident Ted Nolan, enligt tidningen Democrat and Chronicle, att man inte tänker förlänga samarbetet med NHL-laget Florida Panthers under nuvarande förutsättningar. Sedan dess har ledningarna för respektive klubb inte pratat med varandra. Detta trots att Mike Santos, assisterande general manager för Panthers, alldeles nyligen var på besök hos sitt farmarlag.

– Florida är långt ifrån oss och vi försöker bara återetablera oss själva. Poängen är att det inte finns någon kommunikation, säter Ted Nolan till Democrat and Chronicle.

– Men vi har sagt att om de vill prata om det, så är vi öppna för det.

Hans utspel har dock mötts med tystnad, och nu söker Nolan och de andra i Rochesters ledning efter alternativ när partnerskapet med Florida, som är inne på sitt tredje år, slutar gälla efter säsongen. Det finns dock bara två NHL-lag vars farmarklubbsavtal går ut efter 2010/2011 – Columbus och Phoenix – och båda dessa lag ser ut att vilja fortsätta samarbetet med Springfield Falcons respektive San Antonia Rampage.

Ett annat alternativ är att spela i AHL utan partnerskap med ett NHL-lag. Senaste gången det hände var 1987/88 när Baltimore Skipjacks förlorade 58 av 80 matcher och hamnade 52 poäng från en slutspelsplats.

– Vi tittar på alla möjligheter nu, säger Nolan.

Peter Wallén, Markströms agent, säger att han inte är det minsta orolig för sin klient.

– Nej, det betyder bara att Florida kommer att ha samarbete med ett annat lag, säger Wallén, som menar att samma AHL-klubb kan ha avtal med fler än en NHL-organisation.

– Och förhoppningsvis är Markström närmare en plats i Florida till nästa säsong, tillägger han.

Innan Rochester inledde samarbetet med Florida Panthers var klubben farmarlag till Buffalo Sabres under 29 år. Ett partnerskap med en NHL-klubb kostar 850 000 dollar per säsong, men i gengäld får man utnyttja ett antal spelare.

Mer läsning

Annons