Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokkos knäskada värre än befarat

Här är nästa skadechock för Brynäs

Backen Petri Kokko befaras vara värre skadad än som först uppgavs.

Dessutom är Simon Bertilsson så pass sargad i sitt knä att han inte får åka med till junior-VM.

Annons

För andra gången på kort tid är risken stor att en spelare i Brynäs fått felaktig diagnos.

Lasse Jonssons skärskada i vaden i början av säsongen missbedömdes så till den grad att han tvingades till ny operation och fortfarande inte är spelklar förrän om ett par månader i bästa fall.

Därför känns nyheten om att ersättarens knäskada också kan vara värre än vad som först uppgavs i det närmaste bisarr.

– Jag har pratat med Petri i dag och han berättar för mig att han besökt en läkare i Finland som menar att knäskadan är värre än vad vi trott, berättar Brynäs massör Glenn Hellström för Sporten.

• Hur allvarlig?

– Det kan vi inte spekulera i just nu. Vi fick beskedet från den magnetröntgen som Petri gjorde i Stockholm att korsbandet var intakt. Nu har han fått uppgifter efter en röntgen i Finland att skadan är värre än vi sett.

Det var förra måndagen i hemmamatchen mot Rögle, som Simon Hjalmarsson knätacklade Petri Kokko så illa att denne fick bryta matchen. En tackling som för övrigt renderade Hjalmarsson två matchers avstängning – beslutet från förbundets disciplinnämnd kom i går. Ett par dagar efter smällen röntgades Kokko i Stockholm och det konstaterades att ett ledband i knäet var skadat, men att ingen operation skulle vara nödvändig.

En första prognos talade då om att Brynäsbacken skulle kunna vara spelklar en bit efter årsskiftet. Nu är risken mycket stor att det blir betydligt längre frånvaro.

– Ja, alltså. Det här är ju uppgifter som jag fått från Petri själv. Han har kontaktat en läkare som han känner i Helsingfors eftersom han inte blivit bättre i knäet utan snarare sämre och fortfarande har ont. En röntgen har gjorts i Finland och där är vi nu, säger Glenn Hellström.

I går skickade han över röntgenbilderna till den finske läkaren för att jämföra resultaten.

– Då får de göra en bedömning av vad som är fel och/eller rätt. Sedan är det tänkt att Kokko ska komma tillbaka hit till Gävle till helgen, säger Glenn Hellström.

• Hur kan man se så fel på röntgen, om det nu är så här illa som det befaras?

– När man gör en första röntgen akut efter en skada kan det finnas mycket vätska som stör bilden.

Vissa uppgifter säger om att korsbandet skulle vara av, vilket kan betyda att säsongen är över för Petri Kokko.

– Ja, men det är fortfarande obekräftade uppgifter, säger Glenn Hellström.

Mer läsning

Annons