Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komfortabel seger – Skellefteå nollat

Brynäs tog en välförtjänt seger när man besegrade Skellefteå AIK med 5-0 hemma i Läkerol Arena.
Segern innebär att Brynäs fortsätter att vara med i toppstriden av J20 superelit.
– Det blir upp till bevis imorgon, menade tränaren Mats Bäcklin.

Annons

Segern igår var det inget att snacka om. Segersiffror med 5-0 och en skottstatistik åt Brynäs favör med 31-13 talade sitt tydliga språk.

Idag när hittills obesegrade Luleå kommer på besök kan Brynäs även gå upp i serieledning.

– Det blir en tuffare match imorgon, Luleå har ju inte tappat poäng ännu och de har för övrigt en match mindre spelad jämfört med oss, sa Brynästränaren Mats Bäcklin efter matchen igår.

I gårdagens drabbning med Skellefteå inledde Brynäs inte riktigt efter planerna och det var mållöst efter den första perioden.

– Vi gör ingen bra första period, det var mycket vi kunde förbättra därifrån, tyckte Bäcklin.

Visst blev det förbättring från Brynäs sida. 1-0 forcerades in genom hemmalagets – för dagen – bästa kedja i form av Henrik Thegel, Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok. Samma kedja gjorde även 2-0 drygt två minuter innan pausvilan och man hade gett Brynäs ett bra utgångsläge inför den sista perioden.

– Dom är bäst idag, helt klart, höll Bäcklin med om.

Slutperioden från hemmalagets sida var inte bara kontrollerad - utan även underhållande. Man stänkte in ytterligare tre mål vilket betydde 5-0 och en komfortabel seger för Brynäs J20.

– Vi gör en bra match idag men måste höja snabbheten i passningsspelet till morgondagens match mot Luleå, resonerade Bäcklin.

Mer läsning

Annons