Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från Brynäs–Luleå

Annons

MÅNGA VALDE BORT BRYNÄS. Hockeyfesten hade fullsatt – alla 850 biljetter var sålda. Men i övrigt gapade många stolar tomma i Läkerol Arena. Självklart var det VM-kvalet, Sverige–Danmark, som höll folk hemma. Men de som kom (ynka 5 026) skapade en oerhört bra stämning. Betydligt bättre än i tisdags när det var över 8 000 i hallen...

Bara det faktum att publiken själva (läs: Hockeyfesten-folket) sjöng nationalsången gjorde att man nästan trodde man var på ett VM-kval i fotboll. Som vanligt satt man och önskade att det alltid är sådan här stämning på läktarplats när Brynäs spelar!

 

ÄNTLIGEN, EERO. Han har väntat. Brynäs har väntat och fansen har längtat. Men i går var det äntligen dags för Eero Somervuori att spräcka målnollan.

Stjärnvärvningen från Färjestad hittade äntligen rätt när han från någon decimeters håll pillrade in 4–0-pucken i slutet av matchen.

– Självklart jätteskönt och naturligtvis en lättnad att få göra ett mål. Jag har ju missat sådana där lägen tidigare under säsongen.

SÄSONGENS FÖRSTA NOLLA. Jacob Markström var hundraprocentig i går – för första gången den här säsongen.
– Det kände bra och det var aldrig någon fara, särskilt inte som man har så bra spelare framför sig som håller undan, sa Markström efter matchen.
Luleå vann faktiskt skotten med 27–23, men det kändes som sagt aldrig riktigt farligt.
Jacob Markström är dock kvar som tvåa i elitseriens målvaktsliga. Hans 93,40 i räddningsprocent är snäppet under Rögles Jürgen Penker som leder med en procentsiffra på 94,07.

KONTROLLERAT, TYCKTE CZARNECKI. Brynäs tränare Niklas Czarnecki kunde bara sitta och mysa på presskonferensen efter matchen.
– Vi får fin utdelning i form av 3–0 i första perioden och även om de kommer tillbaka lite och har en bra period i andra har vi ändå kontroll och i tredje spelar vi stabilt rakt igenom, sa han.
Den gamle Brynäshjälten Roger Kyrö var mer bekymrad.
– Förutom den första minuten i matchen så är Brynäs mycket bättre än oss i dag. Det är bara att konstatera.

Mer läsning

Annons