Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från Brynäsmatchen

Annons

Missad straff. Brynäs hade inte mycket att komma med i anfallsväg. Men Juuso Hietanen fick ett mål bortdömt i första perioden – helt korrekt – på grund av spark. I slutet av den andra perioden vid ställningen 0–4 revs Anton Rödin ner i friläge och Brynäs fick säsongens första straff. Steve Dixon gjorde det mesta rätt men lyfte backhandsdragningen i stolpen. Brynäs tröstmål kom sedan i sista perioden då just finländaren Hietanen till slut fick in pucken.

Missnöjd tränare. Brynäs Niklas Czarnecki ville inte förringa Modos insats men var glasklar i sin analys efteråt.

– Säsongens klart sämsta insats av Brynäs IF och ett fruktansvärt bottennapp. Jag står faktiskt som ett frågetecken till det här då allting kändes väldigt bra inför matchen. Men vi kom inte upp i banan över huvudtaget.

Ingen Foppaeffekt. Brynäs hade förstås pratat om Peter Forsbergs comeback. Men alla tyckte att det skulle bli roligt och inspirerande. Så gick snacket...

– Absolut. Vi skulle använda det i eget syfte och gå ut och ha roligt med den större uppmärksamhet som vi visste skulle bli. Jag hade nog med eget i matchen men visst är han bra och håller i pucken otroligt skickligt, sa Czarnecki.

Glad tränare. Hårt ansatte Miloslav Horava i Modo var glad. Äntligen en seger och trepoängare.

– Men vi startade lite ängsligt och vi har tur att inte Brynäs gjorde 1–0. Men efter hand blir det bättre och framför allt i andra perioden spelar vi roligt.

”Foppas” betydelse?

– Jo, den kan väl alla se. Han sprider självförtroende i hela laget bara med att vara med igen. Jag är glad att ha honom i laget.

Annons