Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från kvartsfinalen

Annons

Jacob Markström fick stå åt sidan för Anders Lindbäck i går. Men ”Markan” blev ändå hyllad innan matchen då han fick ta emot priset som publikens lirare den här säsongen. Totalt har Markström fått utnämningen i åtta hemmamatcher, vilket räckte till ”totalseger”.

Det kom bara 6 011 till Läkerolen i går. Det är under snittet i grundserien som var 6 116 – och betydligt färre än när lagen möttes i sista omgången i lördags då publiksiffran uppgick till 7 522.

De som ändå var på plats gjorde sitt bästa för att skapa stämning. Klacken på ståplats hördes riktigt bra, men tifot som sittplats skulle utföra blev kanske inte helt lyckat. Dels på grund av att hallen är nedsläckt när spelarna kommer in och att många av stolarna där pappersarken var utlagda stod tomma.

Färjestads tränare Perra Johnsson såg belåten ut på presskonferensen. Det enda han inte var nöjd med var matchöppningen.

– Det har ju skrivits mycket i tidningarna inför slutspelet, och det är ju egentligen bara text. Men jag tycker nog ändå att det påverkat oss. Vi låste oss i början och det fanns ingen handlingsfrihet. Men när vi klarade första perioden och får ledningen direkt i andra så ger det oss en välbehövlig skjuts, sa han.

Annons