Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från matchen

Annons

Efter det stora slagsmålet i samband med förra hemmamatchen bestämdes det att bortalaget ska åka på och av isen där ismaskinen kör in.

Efter den första perioden var några av Södertäljespelarna lite vilse och ville ut den gamla ingången, men motades undan av linjemännen. Dock var de som skulle intervjuas av PPV i pausen tvingade att vänta och ändå åka till ”Brynäsutgången”.

– Ja, det blev lite struligt med det där. Men Södertäljespelarna hade överseende, berättar Catarina Carlsson i Brynäs.

Efter att temporärt befunnit sig i ingenmansland tog Brynäs klivet upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen igen.

Och tränaren Niklas Czarnecki var förstås nöjd efter 3–1 mot avsågade SSK.

– Vi tar initiativet och visar en enorm vilja. Visserligen tappar vi positionerna i bland och det spelet blir eftersatt eftersom vi åker på samma puck i stället för att ta rätt position.

Men Niklas påpekade helt riktigt att Brynäs stängde matchen i och med Widings 3–0 som kom på straff. Anledningen till straffen var att SSK:s målvakt Henrik Karlsson kastade sin klubba när Steve Dixon skulle sätta pucken i mål. Det får man inte göra och därför korsade domaren sina händer över huvudet.

Jacob Markström hade hållit nollan två gånger mot Södertälje i Läkerol Arena tidigare den här säsongen. I går var Anders Lindbäck väldigt nära att göra samma sak.

– Synd att det sprack, sa Brynäsmålvakten som trots allt har hittat riktig storform och vann sin tredje raka seger.

Och det sprack verkligen i sista stund. Södertälje har på tre matcher i Gävle skjutit 82 skott – och på de allra sista spräckte laget nollan då Linus Videll styrde in Stefan Bemströms skott med två minuter och 20 sekunder kvar av matchen.

– Men huvudsaken är ju att vi vann, tillade Lindbäck, som trots sitt flyt inte vill utgå ifrån att han spelar igen i morgon.

– Vi får se hur det blir med det.

Mer läsning

Annons