Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kudroc: ”Jag hoppas få stanna i Brynäs i två år”

Han var en publikfavorit i Södertälje – men blev ändå dumpad.

I kväll är Kristian Kudroc tillbaka i Scaniarinken där han ska slåss för att bli mer än bara en parentes i Brynäshistorien.

– Jag hoppas få stanna här i två år, säger den slovakiske backbjässen.

Annons

Kristian Kudroc har gjort två matcher och två träningar för Brynäs sedan han blixtvärvades för att ersätta axelskadade Niclas Andersén. Med tanke på hans förberedelser – isträning med division 1-laget AIK Hockey, men inga matcher – får man väl säga att slovaken har gjort det helt okej. Han har exempelvis inte varit inne på något baklängesmål än så länge.

– Han har varit klart godkänd med tanke på förutsättningarna och han tar stora kliv för varje minut han spelar. Han har det man vill ha – ett rejält och stabilt backspel, berömmer tränaren Niklas Czarnecki.

28-årige Kudrocs kontrakt gäller bara för fem matcher.

Därför behöver han ta ännu större kliv om han ska uppnå målet – att få spela hela säsongen med Brynäs.

– Eller varför bara en säsong? Jag vill gärna ha ett tvåårskontrakt, säger Kudroc och skrattar.

– Brynäs har en bra organisation och det är bra pojkar här. Och jag är väl typ den fjärde äldste i laget, jag tycker det är kul med alla unga spelare. Jag är väldigt glad att jag fick chansen här.

Två saker talar emot en fortsättning efter den 15 oktober. Det ena är att Brynäs behov av en back snart är betydligt mindre eftersom Niclas Andersén väntas tillbaka ganska snart. Det andra är att klubben saknar pengar i nuläget.

– Det där vet jag ingenting om, det är ju därför vi spelare har agenter. Det enda jag kan göra är att ta dag för dag, jobba hårt och vara redo för varje byte, säger Kudroc.

En stormatch i kväll mot gamla klubben Södertälje – där han blev en publikfavorit under sina två säsonger – skulle vara ett steg på vägen mot målet.

Fick du någon förklaring till att du inte fick fortsätta i Södertälje?

– Nej, jag har ingen aning. De sa bara att de inte ville förnya med mig. De fick en ny coach och en ny sportchef och valde att byta riktning. Men det där är historia nu.

Vad skulle det betyda för dig personligen om det blir seger?

– Då skulle jag inte bara bli ”very happy”, utan ”extra happy”!

– Jag ser fram emot matchen. Jag känner Södertälje väldigt väl och vet att vårt lag kan och s-k-a besegra dem.

Den drygt två meter långe slovaken har matchats ganska försiktigt i sina två inledande framträdanden i Brynäs. Fortfarande är han långt ifrån hundraprocentig matchform.

– De andra har ju tränat tillsammans sedan i augusti, en eller två gånger per dag, och spelat runt 15 matcher. Så vi kan väl göra matten tillsammans... jag är väl ungefär 58 träningar och 13 matcher efter alla andra, säger Kudroc och skrattar igen.

Redo för 20 minuter mot Södertälje?

– Hmmm, det beror på hur coacherna ser på det. Men om jag får möjligheten tar jag den förstås. Jag säger inte nej till att spela.

Allra helst vill han göra det i Brynäs.

Och inte bara tre matcher till...

Mer läsning

Annons