Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuppmakarens hyllning till Brynäs

Hans Sträng var djupt oroad över föreningens framtid. Därför lanserade han Jan Reander som ny ordförande vid fjolårets årsmöte – förgäves.
Ett år senare väljer Sträng att hylla Brynäs.
– Det är otroligt glädjande och imponerande att Brynäs lyckats vända trenden, säger Sträng.

Annons

Brynäs årsmöte i fjol blev både långt och dramatiskt. En av huvudfigurerna var Hans Sträng, som drev på hårt för att få Jan Reander till ny ordförande.

Sträng hade tidigare skickat ett flertal brev till styrelsen, där han förmedlade sina åsikter kring föreningens ekonomiska knipa.

– Från min sida fanns det fog för att agera på det sätt som jag gjorde. Jag kände en otrolig oro över det som varit, jag hade känt oro i många år. Jag är inte den som bara kan sitta på läktaren och tiga, säger Hans Sträng till Sporten.

Strängs offensiva taktik på det välbesökta årsmötet misslyckades, och Bo Bylund kunde vinna matchen mot Jan Reander. Det krävdes dock en sluten omröstning för att valberedningens förslag skulle gå igenom, och i dag, ett år senare, kan Sträng konstatera att den tidigare förlusten inte svider ett dugg.

– Som både sponsor och ständig medlem tyckte jag att det var dags att göra något. Brynäs har också insett allvaret, och jag tycker att föreningen har svarat för ett fantastiskt jobb.

– Jag har fått information från Hans-Göran Karlsson (Brynäs klubbdirektör) och det ser ju ekonomiskt jättelovande ut, mot fjolårets resultat. Att göra en resultatförbättring med 12,6 miljoner kronor är otroligt imponerande, säger Sträng.

Han uppmanar nu Brynäs samtliga medlemmar att backa upp föreningen.

– Det har sett tungt ut i flera år, men nu har Brynäs bevisat saker och ting som gör att de förtjänar arbetsro. Låt dom få det nu. Det är viktigt att stötta föreningen i det här läget och se till att öka möjligheterna för laget att nå framgångar.

Samtidigt poängterar Sträng vikten av att inte slå sig till ro i det här läget.

– Det är inte ansvarstagande att inte kunna påtala brister i en förening. Men just nu finns det ingenting jag kan kritisera, även om det fortfarande finns mycket kvar att göra. Det som gäller nu är att hålla i pengarna och inte sväva iväg.

– Jag kan inte uttala mig om vad hans arbete har betytt, eftersom jag inte sitter i styrelsen. Men det står i alla fall klart att alla i styrelsen har knutit nävarna och insett att det inte finns utrymme för några fler misstag.

– Ja, det kan man nog säga. Föreningen har arbetat med en väldigt hård kostnadskontroll, och uppföljningen av kostnaderna har nog aldrig varit bättre.

Hans Sträng, som är egenföretagare i Gävle, kommer troligen att finnas med på kvällens årsmöte – med en något mer tillbakadragen roll än i fjol.

– Jag ska på iväg på ett annat möte först, jag hoppas att jag hinner i tid. Det blir garanterat en trevlig stämning, inte minst med tanke på den sportsliga framgång som laget lyckades uppnå den gångna säsongen. Föreningen stärks extra mycket av detta, avslutar Hans Sträng

Mer läsning

Annons