Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läck knäskadad – deltog inte på is under NHL-campen

Ett ömmande knä hindrade Eddie Läck från isträning på Vancouver Canucks camp.

Men i september gäller det för 22-åringen – det är då kampen om målvaktsspaden inleds för ex-brynäsaren i sin nya klubb.

– Då är jag tillbaka, ­försäkrar Läck.

Annons

Den 5 april skrev Eddie Läck på ett tvåårskontrakt med Vancouver Canucks. Under förra veckan var det tänkt att ex-brynäsaren skulle få ett av flera viktiga tillfällen att visa upp sig för sin nya NHL-klubb på is – då NHL-campen ägde rum i den kanadensiska hockeystaden.

Olyckligt nog satte ett ömmande knä stopp för den 22-åriga målvakten. Men det är ingen större fara alls, menar Läck.

– Jag vill inte ta några risker och eventuellt göra det mycket värre, därför valde jag att inte delta på isträningen, säger han.

Däremot var han med på en del av barmarkstesterna som spelarna fick känna på under utvecklingscampen – Läck medverkade i moment som han kände inte var någon fara för hans knä.

– Det var nyttigt att vara på plats där trots att jag inte kunde vara med på allt, testa konditionen och styrkan samt vara att på plats i arenan rent allmänt till exempel, säger Läck.

Att lyckas få speltid redan under den kommande säsongen i NHL blir väldigt tufft – då klubben just nu har målvakterna Roberto Luongo och Cory Schneider. Läcks mål är att få speltid i farmarlaget Manitoba Moose i AHL och fungera som tredjealternativet till NHL.

Så småningom ska han slå sig in i NHL-laget.

– Det kommer givetvis att bli tufft, men jag är beredd på det. Tanken är ju den att jag ska börja i AHL och få den matchträning som krävs för att till slut bli en NHL-målvakt, för det har alltid varit mitt stora mål som hockeyspelare, säger Läck.

För du känner fortfarande att du gick från Brynäs i rätt tid?

– Det gör jag, får jag speltid i AHL som mitt mål är tror jag att jag har större chans att knipa en plats i NHL än om jag skulle vara i Sverige något år till.

Och i september, då Vancouver har ett läger för klubbens spelare i Manitoba, inleds Läcks satsning i Vancouver.

Då ska det ömmande knäet inte vara något hinder längre, försäkrar Läck.

– Då är jag tillbaka, det här blir mest som en säkerhetsåtgärd så att det blir ännu bättre tills september.

För det lägret väger tyngre för Läck än campen under förra veckan.

Inge Hammarström, Vancouvers NHL-scout, vet att det är ett viktigt steg för en spelare i en ny klubb.

– Målvakterna slåss om 3–4 platser och då är varje chans man får viktig, och jag vet att Eddie är seriös med det han ger sig in på, säger Hammarström.

Inge Hammarström har bara fått goda besked från insatserna som Eddie Läck och Anton Rödin (spelar dock för Brynäs kommande säsong) stått för under förra veckans camp.

– Jag har bara hört positiva saker om dem, klubbledningen har varit nöjd med deras insatser.

Det drar ihop sig för Läck som snart står inför en av sina större utmaningar i sin karriär – att slå sig in i Vancouver. Och riktigt tufft kommer det bli, inser Läck.

– Ja, men allting kan hända i den här branschen, säger Läck.

Mer läsning

Annons