Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läck till farmarlaget

På tisdagen släppte Vancouver Canucks truppen till sitt kommande läger inför NHL-starten. Som väntat fanns inte Eddie Läck med.
Den förre Brynäsaren får börja säsongen i farmarlaget Manitoba Moose.

Annons

På lördag sticker Vancouvers trupp till Penticton i sydvästra Kanada för ett att inleda årets säsong – utan Eddie Läck. Trots att den förre Brynäsaren har spelat de två senaste matcherna med Canucks rookielag och hunnit få smeknamnet ”Steady Eddie” är han inte en av de fyra målvakter som lagets tränare Alain Vigneault tror allra mest på.

Läck nedslås inte av beskedet:

– Jag vill bara fortsätta spela bra och utveckla mitt spel och se vad som händer. Jag tar en träning och en match i taget, säger han till Vancouvers hemsida.

Manitobacoachen Claude Noel tror dock att Läck kan få NHL-rutin redan den här säsongen.

– Om Roberto Luongo eller Cory Schneider blir skadade kommer han att få spela med Canucks. Läck är lång och täcker mycket nät och rör sig bra. Han ser ut som en riktig målvaktstalang, säger tränaren till Vancouver Suns nätupplaga.

I söndags så startade Florida Panthers sin rookiecamp. Dessvärre skadade sig den förre Brynäsaren Jacob Markström på tisdagens träning.

Markström missar därmed lagets match natten mot torsdag mot Anders Lindbäcks Nashville Predators. Lagen möts även natten till fredag. Jacob Markströms skada bedöms enligt klubben som lindrig.

Mer läsning

Annons