Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson fick kontrakt med Brynäs: ”Jäkligt kul”

Hallå där... Johan Larsson, 18, forwardstalang som erbjudits och undertecknat ett tvåårigt A-lagskontrakt med Brynäs.

Annons

När blev det här klart?

– Jag fick reda på det för några veckor sedan när jag fick ett kontraktsförslag, sedan har det förhandlats lite och nu är det klart. Det känns givetvis jäkligt kul att de tror på mig, det är ju det här man har kämpat för.

Nu har du gjort dina första elitseriematcher någonsin. Hur tycker du att det har gått?

– Nja, lite sisådär. Både för mig och för laget. Jag tycker ändå att vi har spelat bra i matcherna, men slarvar lite för mycket emellanåt vilket straffar sig dyrt. Personligen har jag inte fått så mycket speltid (knappt åtta minuter per match i snitt), men det är kul att vara med, man lär sig hela tiden saker. Och jag är ju trots allt ny i laget.

Vad försöker du göra när du är på isen?

– Jag strävar efter att vara kreativ med pucken, att vara jobbig att möta och komma till skottlägen.

Du och Ludvig Rensfeldt hade kul ihop under U18-VM senast och har följts åt under J20-tiden. Nu är du i A-laget medan han fick chansen med de stora killarna i Chicago. Hade du velat byta med honom?

– Jag vet inte, det är klart att det hade varit kul också. Men, nä, jag tror inte det. Det är nog lika roligt båda grejerna.

Hur gärna vill du ha sällskap av Ludvig i A-laget?

– Det är klart att vi trivs ihop och har spelat länge med varandra, men nu är det som det är. Förhoppningsvis får han chansen någon gång snart och tar den.

Färjestad hemma på tisdag – hur ska ni vinna?

– Det har låst sig lite för oss på hemmaplan, vi måste börja släppa loss lite och köra, samtidigt som vi måste hålla tätt bakåt. Det blir tufft, men vi ska vara beredda på det.

Fotnot: Johan Larsson har svarat för ett assist så här långt i serien.

Mer läsning

Annons