Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson hyllas i kväll – men spelar inte

Brynäs passar på att hylla JVM-hjältarna innan första nedsläpp mot Djurgården i kväll. Gästernas Mika Zibanejad och Fredrik Claesson får självklart vara med i firandet tillsammans med Brynäs egen guldklimp Johan Larsson. Men Larsson får ta emot jublet utan matchställ – han vilar och spelar inte i kväll.

Annons

– Vi har tagit det beslutet gemensamt och det känns faktiskt helt rätt även om man alltid vill vara med. Klart att jag är lite sliten efter allting som har varit de sista veckorna, säger Johan.

Han gjorde sin första träning som världsmästare med Brynäs i går förmiddag. En timme senare klev han av isen och såg rätt belåten ut.

– Det är skönt att komma hem till vardagen. Det var riktigt roligt att träffa grabbarna igen och få vara med i den här gemenskapen också. Det var lite speciellt att kliva in i omklädningsrummet.

Vilket mottagande fick du?

– Det blev lite applåder, hurrarop och ryggdunkningar förstås.

Men du spelar inte mot Djurgården ikväll. Varför då?

– Det har ju varit tuffa matcher därborta och det är skönt att få några extra dagar att återhämta sig. Sedan är det tidsomställningen också där det tar ett tag att komma rätt. Vi vann guldet och fick otroligt fina hyllningar här hemma så mentalt kan det också vara helt rätt att inte kliva in på isen på en gång.

När spelar du?

– Vi har siktat in oss på Luleå borta på torsdag. Då har jag fått några dagar till och är redo.

Berätta om mottagandet på Arlanda och firandet i Kungsträdgården i lördags.

– Det var bara helt fantasiskt. Att så mycket folk kom för att hylla oss. Det är bara att passa på att tacka hela svenska folket för det stödet. Det var faktiskt enormt stort.

Varför lockar JVM så mycket tror du?

– Först och främst tror jag att det är för den ishockey som spelas. Det är ju full fart och det händer saker hela tiden. Det blir roligt att titta på. Sedan ligger turneringen perfekt mellan jul och över nyår då folk kanske är lediga och kan titta.

Har du följd Brynäs matcher du missat under JVM?

– Det är klart. Jag har sett slutresultaten och sammandragen på datorn. De har skött sig bra här hemma och nu ligger vi ju trea och är bara en poäng från serieledningen. Det ska bli en riktigt rolig fortsättning på elitserien.

Det är inte bara de tre JVM-spelarna som ska hyllas i kväll.

Även Brynäs materialförvaltare Per-Åke Bäckman och Per Lindholm kommer att uppmärksammas liksom läkaren Björn Sandström som alla fanns med i staben kring de segrande småkronorna.

Även Lina Bäcklin kommer att uppvaktas. Brynästjejen fanns med i det svenska U18-landslaget som tog brons i JVM.

Mer läsning

Annons