Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson trivdes i hemtrakten

Innan matchen fick han blommor från Gotlands ishockeyförbund för att han satt ön på hockeykartan.

Men Johan Larsson var inte lika storsint tillbaka.

Med fyra poäng sänkte han sina gotländska kamrater i Brynäs 11–3-seger mot Visby/Roma.

Annons

I går skrev Sporten om Johan Larsson, Brynästalangen som är tillbaka till sina hemtrakter under lagets träningsläger på Gotland för att dels spela till sig ett A-lagskontrakt – men också för att visa upp sig för sina gamla kamrater från ön.

Det sistnämnda infriades med råge.

Visst, det var mer av en uppvisningsmatch mot ett dimensioner sämre Visby/Roma, i vanliga fall tillhörande i division 1. Men för Larsson låg det prestige i luften – framför allt med tanke på att brorsan Arvid spelar i motståndarlaget.

– Jag tänkte inte på honom. Man är så fokuserat på vad man själv ska göra så några extra tacklingar kunde jag tyvärr inte bjuda på. Det var ganska lugnt på den fronten, säger Brynästalangen.

Han lät spelet tala för sig själv.

Blommorna innan matchen för att han satt Gotland på hockeykartan tackade han för genom att stänka in ett mål och passa fram till tre andra.

– Riktigt skönt att göra mål och poäng. Speciellt nu. Men de bjöd inte på ett särskilt tufft motstånd. Vi dominerade totalt och målen de fick var bjudningar.

Redan efter två minuter satte Lars Jonsson Brynäs ledningsmål. Två perioder och 18 spelminuter senare visade resultattavlan en förkrossande seger för Brynäs, 11–3 – och det var ett tecken på mental styrka.

I alla fall enligt Niklas Czarnecki.

– Visst, det blev mycket spel runt, runt i försök att göra snygga mål. Motståndet var så pass många nummer för litet. Men det här är ändå ett kvitto på att vi höll motivationen uppe. Mentalt brukar det vara ganska svårt i sådana här matcher, säger Brynästränaren och syftar på att laget aldrig slutade spela och gjorde istället fem mål i den sista perioden.

– Det var en rolig match med mycket spelglädje. Och jag tycker att Visby/Roma ändå bjöd upp och åtminstone försökte.

Czarnecki hyllade dessutom ovannämnda Johan Larsson.

– Han var strålande och klev in i matchen högmotiverad. Det är kul att se. Även Rödin och Silfverberg är värda beröm.

Mer läsning

Annons