Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt i går – svårare i dag

Västerås blev som väntat en lätt match för Brynäsdamerna. Då blir det värre i dag då seriesuveränen Segeltorp väntar i ”Läkerolen”.
– Vi måste ligga på dom som iglar, säger Emma Eliasson.

Annons

När Brynäs mötte riksseriens slagpåse Västerås på bortaplan för två veckor sedan slutade det med en 8–0-seger. I går var det ny match i Västerås och den här gången gick det ännu bättre – 9–0! Precis som för två veckor sedan följdes en svag första period av bättre spel i andra och tredje.

– I första perioden var det mycket pucktransport och lågt pucktempo men i andra och tredje såg det riktigt bra ut, säger tränaren Magnus Grönlund.

I dag är det match mot serieledande Segeltorp och det blir en helt annan historia. Segeltorp har tappat en enda poäng hittills – men det var mot Brynäs i andra omgången. I novembermötet lagen emellan blev det Segeltorpsvinst med 7–0.

– Det ska bli inspirerande. Vi ska försöka spela snålt och tufft och ligga nära och inte göra misstag, säger Magnus Grönlund och han får medhåll av Brynäs landslagsspelare Emma Eliasson.

– De är så duktiga individuellt så vi måste ligga på dom som iglar, ha bra pucktempo och åka en jäkla massa skridskor, säger hon och konstaterar att Brynäs tagit poäng av Segeltorp tidigare och därmed kan göra det igen.

VÄSTERÅS–BRYNÄS 0–9 (0–2, 0–4, 0–3)

Första perioden: 0–1 (03.46) Karin Johansson (Amanda Lindberg, Kajsa Östlund), 0–2 (15.47) Joa Elfsberg (Emelie Johansson, Elin Lundqvist).

Andra perioden: 0–3 (4.06) Angelica Östlund (Karin Johansson), 0–4 (6.56) Elin Uusitalo (Henriette Sletbak, Emma Eliasson), 0–5 (7.42) Henriette Sletbak (Emma Eliasson), 0–6 (15.49) Elin Uusitalo (Emma Eliasson, Henriette Sletbak).

Tredje perioden: 0–7 (7.41) Angelica Östlund (Karin Johansson, Josefine Holmgren), 0–8 (8.56) Emelie Johansson (Angelica Lorsell, Elin Lundqvist), 0–9 (13.05) Amanda Lindberg (Angelica Östlund, Karin Johansson).

Skott: 18–40 (5–14, 9–11, 4–15).

Inga utvisningar.

Domare: Henrik Wåhlin.

Brynäs tre stjärnor

Emma EliassonHHH

Elin UusitaloHH

Henriette SletbakH

Mer läsning

Annons