Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leidermark sköt Brynäs till SM-guld

Här är Brynäs färskaste guldhjälte.
7.35 in på förlängningen avgjorde lagkaptenen Klas Leidermark SM-finalen mot HV71 inför en jublande storpublik i Läkerol Arena.
– Det här är det absolut roligaste jag varit med om i hela mitt liv, vrålade han efter sitt 2–1-mål.

Annons

Med sitt allra sista skott i sin allra sista juniormatch avgjorde Klas Leidermark SM-finalen inför mäktiga 3 576 betalande åskådare i Läkerol Arena.

Ett bättre slut på en fem år lång juniortid i Brynäs kunde inte juniorlagets kapten få. Leidermark, som fyller 20 år i juli, kom till Brynäs från Strömsbro som 16-åring och i går fick han avgöra hela SM-slutspelet och skjuta det första junior-SM-guldet till Brynäs på 26 långa år.

– Det är helt otroligt. Det kunde verkligen inte sluta bättre än så här. Det finns så många bra spelare i det här laget och det kommer fler underifrån också, jublade Klas.

Efter en jämn och oviss andra finalmatch var ställningen 1–1 efter tre perioder. Men 7.29 in på sudden death kom läget. Leidermark fanns omarkerad vid bortre stolpen och fick en öppnande passning från Anton Rödin.

2–1-pucken satt i det i stort sett öppna målet och våldsamma glädjescener utbröt. Alla spelare flög ut på isen och klubbor, hjälmar och handskar kastades runt samtidigt som en klassisk TV-puckshög bildades i ena sarghörnet.

– Jag kunde inte missa på den underbara passningen. Rödin är den bästa spelaren i hela serien, berömde Leidermark som är center i den redan klassiska kedjan där även Henrik Thegel ingår.

Trion har öst in poäng under hela säsongen och har burit Brynäslaget genom det gastkramande slutspelet.

Men samtidigt som Thegel och Rödin har ett år kvar som juniorer och också på allvar bankar på porten till elitserien är troligtvis segerskytten Leidermark förlorad för Brynäs.

– Ja, jag har fått ett erbjudande om att plugga på college i Maine, USA, och spela hockey där, berättar Klas som totalt sköt tio mål och hade fem assist i slutspelet.

– Jag vet inte. Jag har inte riktigt bestämt mig för att åka till USA ännu. Det får jag tänka på senare nu ska vi fira det här först.

Men mycket talar för att Leidermark ändå sticker över till USA – hela hans säsong har nämligen varit planerad efter det.

– Ja, det finns någon regel som säger att man inte får ha spelat i elitserien om man ska spela collegehockey. Det är därför jag varken blivit utlånad till någon allsvensk klubb eller fått chansen i elitserien, men jag har tränat med A-laget under säsongen, berättar Klas Leidermark innan han och resten av guldhjältarna till slut tog sig av isen och in i omklädningsrummet.

Men någon champagne fanns inte direkt efter slutsignalen – ingen av ledarna hade vågat ta ut något i förskott och köpa in segerdrycken.

Dessutom är ju inte alla spelare fyllda 18 år...

Annons