Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leidermark stal hela showen

Det brukar handla om Anton Rödin och Henrik Thegel när Brynäs förstakedja producerar.
Men i går var det Klas Leidermark som gjorde fyra av målen när J20-laget vann första SM-kvartsfinalen borta mot Linköping med 5–3.

Annons

Den där trion är juniorsveriges vassaste med Leidermark som lite av hjärnan bakom framgångarna men sällan den som får rubrikerna. I går stal han hela showen.

– Ja, det var jäkligt roligt. Riktiga klassmål dessutom, berömde tränaren Mats Bäcklin efteråt.

Brynäs J20-lag gick in i kvartsfinalserien mot LHC som favoriter efter seriesegern och fick också stå över förra omgången då Linköping slog ut Leksand efter tre matcher.

– Vi var lite osäkra på formen då vi inte harde lirat match på tio dagar. Därför var det skönt att vi kunde ta tag i taktpinnen redan från början och skapade några heta chanser direkt, sa Brynästränaren.

Matchbilden jämnade sedan visserligen ut sig – men Leidermarks dubbla mål i mittperioden blev avgörande. Även om LHC i sista perioden krigade och gav allt för att vinna den här viktiga hemmamatchen.

Laget var också så nära som 3–4 med en minut kvar att spela. Men då visade gästerna upp sin bästa sida.

– Vi gav dom aldrig en chans att ens ta ut målvakten utan kunde göra avgörande 5–3 med en halvminut kvar att spela. Det här var en riktigt skön seger, sa Bäcklin.

Redan på fredag spelas returen i Läkerol Arena. Det räcker med seger för att Brynäs ska vara framme i semifinal igen.

Mer läsning

Annons