Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lind vill vänta med ett beslut till augusti

Mikael Lind har anbud från flera elitserieklubbar.
Men han väljer att ligga lågt.
– Jag vill inte lova någon något i det här läget, det är bättre att vara ärlig, säger han till Sporten.

Annons

Jodå, Micke Lind kör försäsongsträning för fullt just nu.

Och han har ingen känning i sin opererade höften.

Men han väljer ändå att inte skriva på för någon ny klubb – även om det inte saknas förfrågningar, både Timrå och Skellefteå har nämnts som tänkbara adresser.

– Det finns intresse från elitserien, men jag har sagt att jag inte vill skriva på något innan jag helt säkert vet att jag kan fortsätta. Det känns schysstast mot både mig själv och en eventuell ny klubb, säger Lind.

– Nej, man vet ju aldrig om intresset finns kvar i augusti. Men i så fall får jag ta det. Jag vill inte skriva på ett kontrakt, och sedan känna att jag inte kan göra mig själv rättvisa. Det skulle inte kännas bra att sätta en klubb i den situationen. Jag vill köra med öppna kort.

– Skadad kan man ju alltid bli. Men med tanke på hur jag haft det så vill jag veta att jag kan spela på den nivå jag vill innan jag satsar. Jag flyttar inte för flyttandets skull.

Just nu tränar Lind tillsammans med Björn Danielsson, som försöker återhämta sig från en liknande operation, och Daniel Widing, som förbereder sig för proffslivet i Davos.

– Det är skönt att ha några att träna tillsammans med. Och nu har Henrik Malmström kommit till Gävle igen också, han har just skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Sparta i Norge.

– Konditions- och styrketräning hos Classe Rahm måndag till fredag, mest för att bibehålla den styrka man redan har. Det blir löpning uppe i Hemlingby också. Sedan tar jag ledigt på helgerna.

– Jag är öppen för allt. Jag vill inte måla upp nån speciell bild. Jag tränar under sommaren och sedan får vi se.

– Skulle jag inte känna den rätta motivationen känner ändå att jag kan vara nöjd med karriären.

026-15 93 86

Mer läsning

Annons