Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck åter som vinnare i buren

I en och en halv månad var han bänkad.
När sedan Nashville ställdes inför en ny, viktig match mot Buffalo satsade tränaren Barry Trotz på svenske Anders Lindbäck i målburen.

Annons

– Bortsett från deras tredje mål tyckte jag ändå att det kändes okej, säger målvakten efter 4–3-segern.

Trots att det var många dagar sedan Anders Lindbäck spelat en hel match i NHL, och att Nashvilles är i en annan situation än tidigare under säsongen, klev den svenske målvaktsrookien in med samma inställning som vanligt.

– Jag tänker inte på att vi måste vinna för att nå slutspelet, säger han.

– Oavsett om det är första eller sista matchen i serien, så handlar det alltid om två poäng och alla matcher är lika viktiga.

Segern mot Buffalo, efter förlängning, gav Nashville nya poäng i jakten på en slutspelsplats i Western conference. Med nio matcher kvar av grundserien är laget seriens sjunde bästa lag.

– Vi försöker att fokusera på det vi ska göra och vinna våra matcher, men det är svårt att inte vara medveten om läget i tabellen. Just nu är det så otroligt jämnt att varje poäng är viktig, säger han.

TT: Vad talar för er?

– Av de nio matcher som vi har kvar är bara två på bortaplan, det tror jag är något som gynnar oss. Vi är starka hemma och har riktigt bra fans. Det hoppas jag blir avgörande.

New Jerseys långa jakt efter en slutspelsplats i Eastern conference fortsätter enligt tränaren Jacques Lemaires planer.

Efter 3–0 mot Columbus har laget sju poäng upp till Buffalo och åttondeplatsen, där gränsen dras för Stanley cup-slutspelet som inleds den 13 april.

Mattias Tedenby gjorde två assist och Jacob Josefson hade en målpass.

Mer läsning

Annons