Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck fick ge sig mot Bäckis

I drygt två perioder höll han emot – sedan tvingades Anders Lindbäck kapitulera.
Med två assist bidrog Nicklas Bäckström till Washingtons 3–2-seger i sudden borta mot Lindbäcks Nashville.

Annons

Det var tredje matchen i rad som Lindbäck startade i Nashvilles mål i skadade Pekka Rinnes frånvaro.

På tisdag förväntas finländaren vara tillbaka, men frågan är om coachen Barry Trotz petar den förre Brynäskeepern efter den gångna veckans succé. För trots att det blev förlust mot Washington – Lindbäcks första för övrigt – stod han emot längre än någon kunnat kräva mot NHL:s målfarligaste lag. Vilket även belönades med matchens tredje stjärna på NHL:s webbsajt.

Efter två perioder ledde Nashville med 2–0 innan Washingtons Alexander Semin – assisterad av bland andra Nicklas Bäckström – sköt in 2–1-reduceringen i power play drygt fyra minuter in på avslutningsperioden. Tomas Fleischman satte kvitteringen i 13:e minuten innan Brooks Laich styrde in ett skott av Alexander Ovechkin i sudden till 3–1, även här fick Bäckström en assistpoäng.

– Det är klart att det är ett bra lag och det kändes som om det bara var en tidsfråga. De attackerade oss, och jag tycker att vi stod upp bra, men till slut tog de hem det, sade Lindbäck till Tennessean.com.

Han fick 34 skott emot sig och räddade 31 av dessa, vilket gör att han nu har 92,1 i räddningsprocent och en 16:e plats i NHL:s målvaktsliga. Räknar man bara målvakter som spelat fler än två matcher ligger han så bra som tia.

– Han är en väldigt bra målvakt. Hans storlek är inte så vanlig tror jag, och det är bra för Nashville att ha en riktigt bra, ung målvakt, berömde Bäckström enligt Tennessean.com.

Nicklas Bäckström blev föremål för kritik efter matchen. Nasvhilles coach Barry Trotz var rasande på domarna för att ”Bäckis” bara åkte ut två minuter för en boarding på Marcel Goc i andra perioden. Goc kunde sedan inte fortsätta på grund av en skada på överkroppen.

– Jag tycker att han skulle ha fått matchstraff, sade Trotz om ”Bäckis” och hävdade att NHL kommer att se över fallet.

– Om du får en tackling på det där sättet åker du med huvudet rakt in i sargen, och det är i sådana situationer som folk blir allvarligt skadade.

Sporten har sökt Bäckström utan att lyckas nå honom.

Mer läsning

Annons