Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindrig hjärnskakning – Rensfeldt snart tillbaka

Hallå där...Ludvig Rensfeldt, 19, Brynäs utlånade forward som i Bofors allsvenska hemmamöte med Västerås i onsdags (förlust med 5–2) åkte på en hjärnskakning.

Annons

Hur mår du?

– Det är okej.

Berätta om incidenten.

– Fem minuter in på den tredje perioden fick jag en tackling av Viktor Mårtensson, som är känd för att gå in hårt i situationerna. Han leder ju utvisningsligan i allsvenskan. Tacklingen kom väldigt plötsligt när jag precis hade passat iväg pucken. Jag blev lite groggy.

Vad hände sedan?

– Jag fick åka till sjukhuset i Karlskoga och blev kvar där över natten. Det konstaterades att det var en ganska lindrig hjärnskakning, och att jag skulle bli borta i drygt en vecka.

Du missar nu femnationsturneringen i Tyskland med Team 19-truppen 8–12 februari.

– Ja, jag ringde någon dag senare och tackade nej till Roger Rönnberg (förbundskaptenen). Det är alltid kul att spela med landslaget och det känns självklart tråkigt att missa turneringen, men samtidigt måste man vara rädd om sig själv.

När kan du spela igen?

– Jag räknar med att vara tillbaka till bortamatchen mot Oskarshamn den 14 februari. Nu är jag hemma i Gävle och vilar upp mig. Jag åker troligen tillbaka på onsdag, för att se bortamatchen mot Örebro.

Hur trivs du i Bofors?

– Jag trivs jättebra och förhoppningsvis blir jag kvar här hela säsongen.

Fotnot: Brynäs kan plocka hem Rensfeldt när som helst. Bofors spelar även i kväll, borta mot Leksand.

Mer läsning

Annons