Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugano i Lysekil – Brynäs första utmaning

Brynäs inleder nästa säsong med att möta Lugano i Lysekil den 13 augusti...
I går presenterades hela försäsongsprogrammet.
– Vi tycker det passar riktigt bra. Vi kommer att vara en knapp vecka på västkusten där det förutom träning och match blir en del aktiviteter på sidan om planen, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Förra säsongen när Czarnecki var ny i laget och omsättningen på spelarna var större valde Brynäs att ha ett sommarläger i Hälsingland.

Nu är det först en veckas träning i Läkerol Arena där första skridskoskären tas den 3 augusti. Ett datum som är helt normalt för elitserielagen att gå på is. Det följs av en skills competition den 7 augusti då Brynäsanhängarna får en första chans att träffa och se sina hjältar.

Veckan efter blir det fem dagar i Lysekil.

– Jag har hört mycket gott om just Lysekil och när Lugano också var där och vi kunde få en bra träningsmatch att starta säsongen med fanns det ingen anledning att tveka. Sedan är den oerhört vackra miljön också en faktor. Vi tänkte hitta på en hel del annat också där kanske havsfiske är en grej, säger Brynästränaren.

Då är också alla spelare på plats. Kanadensaren Steve Dixon är den sista som ansluter någon gång i slutet av juli.

I slutet av augusti kommer träningsmatcherna flitigare och det blir några matcher i närliggande städer.

Brynäs möter till exempel Södertälje i Bollnäs den 20 augusti, den traditionella matchen mot Leksand i Långshyttan den 10 september, Luleå i Sandviken den 12 september och så genrepet mot Djurgården i Östervåla den 17 september.

– Vi har en match hemma i Läkerolen och det bli mot AIK. Jag är jättenöjd med planeringen och det blir säkert riktigt bra matcher mot både elitserie- och allsvenskt motstånd, säger Czarnecki.

En cup finns också med i schemat och det är SCA-cupen i Sundsvall som också blivit en tradition. Brynäs möter där Sundsvall, Timrå och Modo.

Just nu kör Brynäs försäsongsträning och Czarnecki är på plats varje dag.

– Det ser riktigt bra ut. Vi har en ambitiös grupp och alla har drivkraften till att göra en riktigt bra säsong.

Mer läsning

Annons