Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnt möte att vänta – Bylund sitter kvar

Brynäs senaste årsmöten har varit dramatiska och kantats av skriverier om kupper, avhopp och smutskastning.
Dagens årsmöte däremot ser ut att bli en lugn historia.
– Ingen tjänar på att det är turbulens i Brynäs, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Annons

Brynäs A-lag gick till slutspel, juniorerna tog SM-guld och ekonomin ser plötsligt stabil ut trots finanskris i hela världen.

Där är några av anledningarna till att dagens årsmöte kan bli det mest odramatiska på länge.

– Det är klart att när vi har haft en positiv utveckling, då är medlemmarna glada, säger klubbens ordförande Bo Bylund som föreslås väljas för ett nytt år.

Annat var det i fjol när det krävdes sluten omröstning innan han kunde ta över efter Christer Sundin. Motkandidaten, den avhoppade styrelseledamoten Jan Reander, förlorade till slut med röstfördelningen 152–82.

Bylund håller dock inte med om att det var särskilt stormigt eller dramatiskt.

– Jag vet att det beskrevs så i medierna, men jag upplevde det som demokratiskt. Det är en väldig procedur att gå till sluten omröstning, så det var bara naturligt att det tog lite tid, säger Bylund.

Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör, minns fjolårets turbulens så här:

– Vi stod inför en tuff säsong, med bortplockad klubbdirektör och sparkad tränare. Det var oroligt och det rådde olika uppfattningar om hur vi skulle driva föreningen vidare. Nu har vi jobbat stenhårt för att vända på ekonomin och få föreningen på rätt spår igen. Vi har lyckats med det, och nu känner vi arbetsro, säger Hans-Göran Karlsson.

Jan Reander har bidragit till en del turbulens och skriverier även kring tidigare årsmöten, vilket går att läsa om här intill. Numera rehabiliterar han sig emellertid efter sviterna av en hjärntumör och berättar för Sporten att han inte längre har något intresse av Brynäs styrelseverksamhet.

Den här gången verkar Bo Bylund kunna känna sig säker på ordförandeposten, åtminstone finns det inga uppgifter som tyder på motsatsen.

– Det är ju medlemmarna som bestämmer, men jag tycker naturligtvis att det är positivt att jag har valberedningens fortsatta förtroende, säger Bylund.

– Det hoppas jag inte. Man kan ha olika meningar, det är en sak. Då gäller det att vi i klubben hanterar det, att vi har respekt för varandra i demokratisk anda.

Bylund tror att han kan bidra med att utveckla klubben ytterligare.

– Vi ska vara fortsatt försiktiga med våra kostnader, men det är också jätteviktigt att vi funderar över hur vi kan öka våra intäkter. Det nya tv-avtalet (gäller från hösten 2010) ger oss mer pengar och själva kan vi göra jättemycket, bland annat göra arenan till en bättre upplevelse så att fler människor vill komma dit, säger han.

Mer läsning

Annons