Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå vann trots knocken

Luleås Jonas Berglund, 21, lämnade Läkerol Arena i Gävle i ambulans efter en dåligt timad tackling från Simon Bertilsson. När resten av laget lämnade ishallen var det med tre poäng i bagaget efter 1–0 mot Brynäs.

Annons

– Berglund mår efter omständigheterna bra, sade Luleås massör Anders Wiklund.
Det stora samtalsämnet efter matchen var Simon Bertilssons tackling på Luleås Jonas Berglund. Berglund var inte puckförare när han fick tacklingen, han sträckte sig efter pucken och var inte beredd på tacklingen utan slog handlöst i isen.
Bertilsson fick dock matchstraff för charging, alltså inte tackling mot huvudet. Berglund lämnade isen i ambulans sedan han fått vård på isen en längre tid.
Båda lagen lämnade isen medan medicinpersonalen gjorde sitt jobb. De första rapporterna var att Berglund fått en hjärnskakning och hade ont i en axel.
– Berglund var vid medvetande och hade känsel. Jag kan inte säga mer än att han efter omständigheterna mår bra, sade Luleås massör Anders Wiklund.

Matchen då? Damien Fleury pricksköt 1–0 till Luleå redan efter 18 sekunders spel. Sen krigade Luleå framgångsrikt för att behålla den ledningen. Luleåmålvakten Johan Gustafsson hade mycket att göra men fick också bra hjälp av sina backar.
– Jag tror nog att jag såg varenda skott som de sköt. Det var någon sidledsförflyttning som var lite svår, sade Gustafsson efter sin andra nolla för säsongen.
– Det viktigaste var att vi vann matchen, att jag höll nollan känns mer som en bonus. Senast jag spelade var jag riktigt missnöjd med min egen insats så detta var riktigt skönt, fortsatte han.
Bra period
Luleå är inne en riktigt bra period. Laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och har hållit nollan i tre av dessa.
– Försvarsspelet har verkligen fungerat bra för att vara så tidigt på säsongen. Jag tycker att vi krigar som ett lag ute på isen, berömde Gustafsson sina utespelare.
Brynäs har mer att jobba på, andra raka förlusten sved och Gävlelaget har bara gjort ett mål på de två senaste matcherna. Brynäs kom fram till ett antal bra målchanser utan att spelet fungerade speciellt bra men skärpan var långt ifrån den bästa.


Mer läsning

Annons